مجله دلتا

مجله دلتا-گردشگری -نکات حقوقی-سلامتی-دکوراسیون-جاهای زیبای دیدنی

  • ۰
  • ۰

بسیاری از افراد خرما را نه فقط به‌دلیل طعم لذیذش، بلکه برای خواص فراوانش در رژیم غذایی خود گنجانده‌اند.

کالری خرما

خرما میوه درخت نخل است و در مناطق گرمسیری جهان رشد می‌کند. در حالی‌که آب، بیشترین وزن میوه‌ها را تشکیل می‌دهد، حدود ۷۰% وزن خرما از قند است و بافت گوشتی دارد. خرما بیشتر در دو نوع خرما خشک و تازه در دسترس است. خرما سرشار از مواد معدنی است و می‌تواند بخش زیادی از کالری مورد نیاز بدن را تامین کند.

به گزارش مجله دلتا؛ بسیاری از افراد از میزان کالری خرما و ارزش غذایی آن بی‌خبرند، ما در این مطلب با ارزش غذایی و کالری خرما و مشتقات آن آشنا خواهیم شد.

کالری خرما

یک عدد خرما ۲۳ کالری دارد.

ارزش غذایی خرما

مقدار

یک عدد خرما

۱۰۰ گرم

یک لیوان خرمای بدون هسته کالری

۲۳

۲۸۲

۵۰۲

چربی کل

۰/۰۳ گرم

۰/۳۹ گرم

۰/۶۹ گرم

کلسترول

۰ میلی‌گرم

۰ میلی‌گرم

۰ میلی‌گرم

سدیم

۰ میلی‌گرم

۲ میلی‌گرم

۴ میلی‌گرم

کربوهیدرات کل

۶/۲۳ گرم

۷۵/۰۳ گرم

۱۳۳/۵۵ گرم

فیبر ۰/۷ گرم

۸ گرم

۱۴/۲ گرم

قند ۵/۲۶ گرم

۶۳/۳۵ گرم

۱۱۲/۷۶ گرم

پروتئین ۰/۲ گرم

۲/۴۵ گرم

۴/۳۶ گرم

کلسیم ۳ میلی گرم

۳۹ میلی گرم

۶۹ میلی گرم

آهن ۰/۰۸ میلی گرم

۱/۰۲ میلی گرم

۱/۸۲ میلی گرم

پتاسیم ۵۴ میلی گرم

۶۵۶ میلی گرم

۱۱۶۸ میلی گرم

کالری خرمای خشک

کالری خرما

هر ۱۰۰ گرم خرما خشک ۳۱۹ کالری دارد.

ارزش غذایی خرمای خشک

مقدار ۱۰۰ گرم خرمای خشک

کالری ۳۱۹

کربوهیدرات ۷۲ گرم

فیبر ۸ گرم

قند ۶۹ گرم

چربی ۰ گرم

پروتئین ۳ گرم

کالری رطب

یک عدد رطب ۴۰ کالری دارد.

ارزش غذایی رطب

مقدار یک عدد

۱۰۰ گرم

کالری ۴۰

۲۷۵

کربوهیدرات ۱۰/۸ گرم

۶۷/۵ گرم

چربی ۰/۰۳ گرم

۰/۲ گرم

پروتئین ۰/۲۶ گرم

۲/۵ گرم

کالری شیره خرما

هر ۱۰۰ گرم شیره خرما ۲۷۰ کالری دارد.

ارزش غذایی شیره خرما

مقدار

یک قاشق چای خوری

یک قاشق غذاخوری

۱۰۰ گرم

کالری

۹

۲۸

۲۷۰

کربوهیدرات

۲ گرم

۷ گرم

۶۷ گرم

چربی

۰ گرم

۰ گرم

۰ گرم

پروتئین

۱ گرم

کالری سرکه خرما

هر یک قاشق غذاخوری سرکه خرما ۱۵ کالری دارد.

ارزش غذایی سرکه خرما

مقدار یک قاشق غذاخوری

یک لیوان

کالری ۱۵

۲۴۰

کربوهیدرات ۳ گرم

۴۸ گرم

چربی ۰ گرم

۰ گرم

مواد مغذی در خرما

کالری خرما

 

مواد مغذی موجود در خرما :

  1. کربوهیدرات: حدود ۷۰% وزن خرما از فروکتوز تشکیل شده است که میزان قند بالایی دارد. به‌علاوه خرما با خشک شدن و از دست دادن رطوبت شیرین‌تر می‌شوند. اگرچه خرما شیرین است و مقدار بالایی قند دارد، اما شاخص گلسیمی (شاخصی برای نشان دادن سرعت تبدیل کربوهیدرات به قند) آن نسبتاً پایین است و خوردن تعداد کمی خرما تاثیر چندانی بر قند خون ندارد.
  2. چربی: خرما چربی پایینی دارد و بدون کلسترول است.
  3. پروتئین: خرما مقدار ناچیزی پروتئین دارد و برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن باید مواد غذایی پروتئین دار به رژیم غذایی اضافه شود.
  4. ویتامین‌ها و مواد معدنی: برخلاف میوه‌های دیگر، خرما مقدار کمی ویتامین C دارد، اما دارای شش نوع ویتامین B از جمله بیوتین و پانتونیک اسید است. همچنین خرما مقادیری از مواد معدنی از جمله پتاسیم، مس، منیزیم و آهن دارد، این مواد معدنی برای حفظ سلامت قلب ضروری هستند. علاوه بر ویتامین‌ها و مواد معدنی خرما دارای نوعی آنتی اکسیدان به نام پلی فنول است که توانایی مبارزه با آسیب‌های سلولی را دارد.

انواع خرما

  • خرما خارک: خرما خارک یا نارس زرد رنگ است و برای بیماران مبتلا به دیابت مناسب‌تر است، این خرما طعم متفاوتی نسبت به خرمای رسیده دارد و رطوبت آن کمتر است.
  • خرما رطب: به میوه نیمه رسیده خرما، رطب گفته می‌شود، رطب قهوه‌ای رنگ است و طعم مطلوبی دارد.
  • خرما رسیده: خرما رسیده به دو صورت خرما خشک یا خرما تازه در بازار عرضه می‌شود، از این خرما برای تهیه شیره خرما، سرکه خرما، حلوا، سالاد، خرما پلو و … استفاده می‌شود.

خواص خرما

از خواص خرما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان یبوست
  • تنظیم کلسترول خون
  • تنظیم فشار خون
  • حفظ سلامت قلب
  • استحکام استخوان‌ها
  • افزایش باروری مردان
  • پیشگیری از آلزایمر
  • پیشگیری از سرطان کولون
  • افزایش وزن
  • تامین انرژی مورد نیاز بدن
  • پیشگیری از شب کوری
  • سم زدایی کبد
  • پیشگیری از هموروئید
  • پیشگیری از ریزش مو

سخن آخر

کالری خرمای خشک بیشتر از کالری خرمای تازه است، به طوری‌که هر عدد ۱۰۰ گرم خرما خشک ۳۱۹ کالری و هر ۱۰۰ گرم خرما تازه ۲۸۲ کالری دارد. آنتی اکسیدان، فیبر و مواد معدنی موجود در خرما، آن را به یک ماده غذایی مفید برای سلامت بدن تبدیل کرده است. چندین راه برای اضافه کردن خرما به رژیم غذایی وجود دارد، یکی از محبوبترین روش‌ها استفاده از خرما به عنوان شیرین کننده در غذا‌های مختلف است.

همچنین بخوانید:

چرا باید زیتون بخوریم؟

هندوانه را بی بهانه بخورید

انگور ، دانه های درخشان سلامتی

عسل ؛ شهد شیرین زندگی

عمر جاودان با ژل رویال

  • ۹۸/۰۵/۰۹
  • delta turist

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی