مجله دلتا

مجله دلتا-گردشگری -نکات حقوقی-سلامتی-دکوراسیون-جاهای زیبای دیدنی

  • ۰
  • ۰

زردچوبه ادویه‌ای خوش‌رنگ و خوش‌عطر است که خواص درمانی آن بسیار است.

خواص زردچوبه

  

زردچوبه ادویه‌ای است که تقریباً در  همه‌ی غذاهای ایرانی پیدا می‌شود. خواص زردچوبه برای سلامتی بی‌شمار است و  مطالعات مختلف از تأثیر مثبت آن بر سلامت مغز و بدن حکایت دارند.

داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی

به گزارش مجله پیام دلتا؛  هزاران سال است که زردچوبه به‌عنوان ادویه و گیاهی دارویی در هندوستان  مصرف می‌شود اما علم به‌تازگی خواص درمانی این گیاه را شناسایی کرده است.  بیشتر خواص زردچوبه به‌ سبب وجود  ترکیبات به نام کورکومینویدها و در راس آنها «کورکومین» است. کورکومین جزء  فعال موجود در زردچوبه و یک آنتی اکسیدان و ضدالتهاب قوی است.

خاصیت ضدالتهابی

یکی از خواص زردچوبه این است که در بدن با مهاجمان خارجی مبارزه می‌کند و در ترمیم بسیاری از  آسیب‌ها نقش مؤثری دارد. بدون التهابات، بسیاری از عوامل بیماری‌زا مانند  باکتری‌ها به‌راحتی بر ما چیره می‌شوند و ما را از بین می برند.

افزایش سلامت مغز

خواص زردچوبه

در گذشته تصور می‌شد که نورون‌ها در دوران  بزرگسالی توانایی تقسیم و تکثیر شدن ندارند، اما امروزه می‌دانیم این‌گونه  نیست. نورون‌ها می‌توانند در بعضی از نقاط مغز، اتصالات جدیدی به‌وجود  بیاورند و با تکثیر، تعدادشان افزایش یابد. زردچوبه برای این فرایند بسیار  مفید است.

کاهش بیماری‌های قلبی

بیماری‌های قلبی بزرگ‌ترین عوامل مرگ و  میر در جهان محسوب می‎شوند. دهه‌های متمادی است که پژوهشگران در این باره  تحقیق  کرده و در این مدت به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافته‌اند. بیماری‌های قلبی بسیار پیچیده‌اند و عوامل متعددی در بروز آنها مؤثر است. به نظر می‌رسد  کورکومین موجود در زردچوبه بتواند بیماری‌های قلبی را چند قدمی از شما دور  کند.

پیشگیری از سرطان و احتمالا درمان آن

با اینکه انواع مختلفی از سرطان وجود  دارد، ولی میان آنها شباهت هایی وجود دارد. مصرف زردچوبه می‌تواند روی برخی  از سرطان‌ها تأثیر بگذارد. محققان معتقدند کورکومین در درمان سرطان مؤثر  است. کورکومین می‌تواند در مقیاس سلولی بر توقف رشد و گسترش سرطان تأثیر  بگذارد.

مطالعات آزمایشگاهی صورت‌گرفته روی  حیوانات نشان می‌دهد که کورکومین می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را کاهش  بدهد و مانع از رشد تومورها شود.

 پیشگیری از آلزایمر و درمان آن

خواص زردچوبه

بیماری‌های نورودژنراتیو به بیماری‌هایی  گفته می‌شود که به‌صورت پیش‌رونده موجب اختلال در عملکرد سلول‌های عصبی  می‌شوند و با افزایش سن، بیشتر شیوع می‌یابند. آلزایمر عامل اصلی بروز زوال عقل و شایع‌ترین بیماری نورودژنراتیو است. متأسفانه بیماری آلزایمر هنوز درمان قطعی ندارد بنابراین پیشگیری از آن اهمیتی مضاعف پیدا می‌کند.  کورکومین توانایی عبور از سد خونی مغزی را دارد و می‌تواند تأثیراتی مثبت  در مغز بر جای بگذارد.

التهابات و آسیب‌های اکسیداتیو نیز در  بروز بیماری آلزایمر مؤثرند. همان‌طور که اشاره کردیم، کورکومین بر هردوی  این عوامل تأثیر می‌گذارد و درنتیجه از بروز آلزایمر جلوگیری می‌کند.

 درمان التهاب مفصلی (آرتریت)

امروزه آرتریت به یک مشکل عمده در دنیای مدرن تبدیل شده است. انواع مختلفی از آرتریت  وجود دارد اما بیشتر آنها با ورم مفاصل همراه هستند. کورکومین با خواص  ضدالتهابی‌اش می‌تواند به بهبود آرتریت کمک کند.

در مطالعه‌ای روی بیماران مبتلا به  رماتیسم مفصلی، تأثیر کورکومین حتی از داروهای ضدالتهاب نیز بیشتر بود.  بسیاری از مطالعات دیگر نیز حاکی از تأثیرات مثبت کورکومین بر کاهش علائم  ورم مفاصل است.

خاصیت ضدافسردگی

خواص زردچوبه

درمان افسردگی از جمله خواص زردچوبه و کورکومین محسوب می‌شود. براساس یک مطالعه، تأثیر ضدافسردگی کورکومین به‌اندازه‌‌ی داروهای ضدافسردگی ارزیابی شد.

به تأخیر انداختن پیری و بیماری‌های مرتبط با افزایش سن

یکی دیگر از خواص زردچوبه این است که پیری  را به تعویق می‌اندازد. اگر کورکومین بتواند از بیماری‌های قلبی، آلزایمر و  سرطان پیشگیری کند، پس در افزایش طول عمر مؤثر است. اکسیداسیون و التهابات  موجب تسریع روند پیری می‌شوند و کورکومین با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی‌اش می‌تواند این روند را به تأخیر بیندازد.

همچنین بخوانید:

عناب ؛ میوه شفابخش 

گیاهان دارویی ؛ گنجینه طبیعی سلامتی 

گرمازدگی و راه های درمان خانگی 

  • ۹۸/۰۶/۱۶
  • delta turist

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی