مجله دلتا

مجله دلتا-گردشگری -نکات حقوقی-سلامتی-دکوراسیون-جاهای زیبای دیدنی

۸۲ مطلب در خرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

یک سری آداب و رسوم عجیب در دنیا وجود دارد که از حد معمول عجیب‌تر هستند و هضم آن ها واقعا کار سختی است!

آداب و رسوم عجیب

هر فرهنگ خاص در هر اقلیم، آداب و رسوم خودش را دارد. تفاوت و تنوع فرهنگی دنیایی از آداب و رسوم مختلف را به ‌وجود می‌آورد. در این بخش از مجله دلتا به شما چند آداب و رسوم عجیب مردم نقاط مختلف دنیا معرفی خواهد شد.

  • پرتاب آب دهان در مراسم ازدواج یونانی‌ها!

یکی از آداب و رسوم عجیب  دنیا در مراسم عروسی یونانی‌ها اجرا می‌شود. شاید برایتان باورکردنی نباشد که در این مراسم، مهمانان به‌سمت عروس و داماد آب دهان پرتاب می‌کنند! مردم یونان معتقدند پرتاب آب دهان شیطان و بلا را دفع می‌کند و در فرهنگ آنها نشانه‌ای از خوش‌یمنی است. البته این رسم فقط مختص عروسی‌ها نیست. در مراسم دیگری همچون غسل تعمید نوزاد نیز برای دوری از شیطان و رفع بلا اجرا می‌شود.

ازدواج یونانی‌ها

  • امتناع از استفاده از جوهر قرمز رنگ در کره جنوبی!

بر طبق تاریخ و سنت‌های کره جنوبی، جوهر قرمز برای نوشتن نام مردگان به کار می‌رفته است. به همین خاطر است که هنوز که هنوزه استفاده از جوهر قرمز رنگ برای نوشتن نام یک شخص تابو تلقی می‌شود و همه افراد کره جنوبی از جوهر قرمز رنگ فراری هستند!

  • غذاهای پرسروصدا در ژاپن!

هر سرزمینی آداب خاصی برای غذاخوردن دارد. در فرهنگ کشورهای غربی، ایجاد سروصدا هنگام غذا خوردن رفتار بی‌ادبانه تلقی می‌شود. در حالی ‌که در کشور ژاپن، ایجاد صداهای ناشی از تند غذاخوردن معنی کاملا متفاوتی دارد. این تفاوت بیشتر درمورد غذاهای رشته‌ای همچون پاستا و نودل مشهود است. در واقع، غربی‌ها عادت دارند چنگال را در رشته‌های دراز بپیچانند و آنها را مهار کنند و سپس در دهان قرار دهند؛ اما ژاپنی‌ها بدون پیچاندن رشته‌ها، آنها را سرو می‌کنند. به همین دلیل، این سبک غذاخوردن با سروصدا همراه است.

تولید صدا هنگام خوردن رشته‌فرنگی در ژاپن راهی برای نشان‌دادن لذت بسیار از طعم غذاست.

غذا خوردن در ژاپن

  • سنت عجیب برزیلی‌ها برای کسب مقبولیت و پذیرش اجتماعی!

یکی از آداب و رسوم عجیب جهان مربوط به برزیلی‌ها می شود. جالب است که بدانید پسران جوان قوم ساتاره ماوه برای ثابت کردن شجاعت و قدرتشان دستانشان را در یک سبد پر از مورچه فرو می‌کنند! نیش این مورچه‌ها واقعا دردناک است، اما این جوانان حاضرند تمام درد آن را تحمل کنند تا به عنوان یک پسر شجاع شناخته شوند و مقبولیت اجتماعی پیدا کنند!

  • مراسم تدفین در برزیل و ونزوئلا !

وقتی یک نفر از طایفه تانومانی‌ها می میرد، بدنش را می سوزانند. بعد از آن هم، خاکستر و استخوانش را در یک سوپ ترکیب می‌کنند و شرکت کنندگان در مراسم تدفین آن سوپ را میل می‌کنند! مردم این طایقه معتقدند که این کار باعث آرامش روح مرحوم می‌شود!

  • بستن پا‌ها در چین!

در مدت حدودا هزار سال، چینی ها معتقد بودند که پای کوچک نشانه زیبایی و جذابیت دختر‌ها به‌ حساب می‌آید. به همین دلیل دختران جوان را مجبور می کردند که پاهایشان را در یک پروسه دردناک ببندند تا پاهایشان کوچک باقی بمانند! تا اینکه در اواخر دهه ۱۹۴۰ میلادی، این سنت عجیب و غریب برای همیشه به خاطر آسیب هایی که دختران چینی متحمل شده بودند، متوقف شد.

بستن پا‌ها در چین

پیشنهاد مطالعه: مطلب عجیب‌ترین آیین‌های تدفین در جهان را را در مجله دلتا بخوانید.

  • delta turist
  • ۰
  • ۰

تکنولوژی به کمک میاید! این پارچه می‌تواند ما را یک قدم به آینده‌ای بدون نیاز به شست و شو و خشک‌شویی لباس‌ نزدیک‌تر کند.

پارچه‌های نانو

به طور میانگین ۲۲ درصد آب مصرفی خانه‌های مسکونی صرف شست و شوی لباس‌ها می‌شود. بنابراین تولید لباس‌هایی که نیازی به شستن و تمیز کردن ندارند، می‌توانند منجر به کاهش مصرف آب شوند. در سال‌های گذشته، دانشمندان سعی داشته‌اند راهی پیدا کنند تا لباس‌ها نیازی به شستن نداشته باشند. این بخش از مجله دلتا اطلاعاتی درباره پارچه‌های نانو که با قرار گرفتن زیر آفتاب تمیز می‌شوند در اختیار شما قرار می‌دهد.

قرار گرفتن پارچه زیر آفتاب

محققان دانشگاه RMIT در ملبورن استرالیا، پارچه‌های نانو خاصی ساخته‌اند که با قرار گرفتن در معرض نور، پس از ۶ دقیقه می‌تواند خودش را تمیز کند. ساز و کار این پارچه به این صورت است که وقتی ساختار‌های نانوی نقره‌ای و مسی پارچه نور را جذب می‌کنند، الکترون‌هایی را آزاد می‌کنند که انرژی حرکتی بالایی دارند. حرکت الکترون‌ها به گونه‌ای است که باعث می‌شود مواد ارگانیک تجزیه شوند. این مواد ارگانیک همان لکه‌هایی هستند که روی لباس به جا می‌مانند.

از این پارچه‌های نانو می‌توان در فرایندهای صنعتی هم برای جداسازی آب و روغن استفاده کرد. کارشناسان با این کار می‌توانند وجود دیگر گازهای مهم یا خطرناک را تشخیص دهند یا حتی پوشاک بیمارستانی را باکتری‌زدایی کنند.

البته قطعا هنوز در این زمینه باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا زمانی برسد که این پارچه ها به تولید انبوه برسند و بتوانیم ماشین‌های لباس‌شویی‌مان را کنار بگذاریم. محققان باید عملکرد این پارچه‌ نانو را با لکه‌هایی که ترکیب شیمیایی پیچیده‌تری دارند، آزمایش کنند. علاوه بر این، باید راهی پیدا کنند که پروسه‌ی تولید این پارچه‌ها کم هزینه شود تا قیمت آن به اندازه‌ی کافی ارزان باشد و بتواند به کمدهای لباس مصرف‌کنندگان راه پیدا کند.

پیشنهاد مطالعه: مطلب مزایا و معایب جوراب نانو! را در مجله دلتا بخوانید.

  • delta turist
  • ۰
  • ۰

بدن انسان میزبان انواع ویروس‌ها، باکتر‌ها و حیوانات میکروسکوپی است که شناخت نام و مکان تجمع آن‌ها برای حفظ سلامتی بسیار مفید است .

موجودات زنده

 فرقی نمی‌کند چقدر به حمام می‌روید،  بدن انسان مانند جنگلی مملو از تریلیون‌ها اورگانیسم کوچک مثل انواع باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و حتی حیوانات میکروسکوپی است. در ادامه این مطلب از مجله دلتا به معرفی تعدادی از موجودات زنده درون بدن می‌پردازیم.

۱. میکروب‌های درون بینی

بینی و دهان مانند پوست بیش از هر نقطه  دیگر بدن در معرض محیط بیرون قرار دارند و در هر لحظه میکروب‌ها و موجودات زنده بسیار زیادی به آن‌ها هجوم می‌آورند اما سیستم پیشرفته‌ای وجود دارد که درصورت ورود موجودات مضر، آن‌ها را از بین می‌برد. عمده ترین باکتری‌های درون بینی استافیلوکوکوس و کورینه باکتریوم هستند.

دیگر اورگانیسم‌های کوچک مثل مایت‌ها و قارچ‌ها معمولا در سوراخ‌های بینی زندگی نمی‌کنند.

۲. میکروب‌های بدبوی درون دهان

بعد از روده، احتمالا بیشترین انباشت موجودات زنده در حفره‌ دهان است. اگر دندان‌های خود را به طور منظم مسواک نمی‌زنید، احتمالا روی سطح دندان هایتان لایه‌ای از باکتری‌ها به ضخامت ۳۰۰ تا ۵۰۰ سلول وجود دارد.

استفاده منظم از مسواک و نخ دندان نه تنها با بوی بد ناشی از این باکتری‌ها مقابله می‌کند بلکه از بروز بیماری‌های لثه که منجر به خونریزی آن می‌شود هم جلوگیری می‌کند.

زمانی که به طور مداوم درگیر بیماری التهاب لثه باشید، باکتری‌ها وارد دستگاه گردش خون شده و باعث بروز مشکل می‌شوند.

۳. مایت‌های ابرو و مژه‌

این موجودات زنده کوچک در تمام طول عمرشان در میان مو‌های صورت و بدن زندگی می‌کنند، اما آن‌ها برخلاف ظاهر مشمئز کننده‌‌ای که دارند معمولا مشکل ساز نیستند مگر آنکه جمعیت آن‌ها زیاد شود یا ناگهان باعث واکنش آلرژیک شوند. گاهی این مایت‌ها علت خشکی یا سوزش چشم‌‌ها هستند.

میکروب‌های بینی و دهان

۴. میکروب‌های بدبوی میان انگشتان پا

تفاوتی ندارد پاهایتان بو می‌دهند یا نه؛ قارچ‌ها و باکتری‌های مختلفی در آنجا زندگی می‌کنند، مثل میکروب‌های انگلی تریکوفیتون و اپیدرموفیتون که منجر به بیماری قارچ پا یا همان بیماری پای ورزشکاران می‌شوند.

رعایت بهداشت شخصی مثل شستشوی منظم پاها و پوشیدن دمپایی در باشگاه، استخر و دیگر مکان‌های عمومی، از افزایش جمعیت این موجودات زنده بدبو جلوگیری می‌کند.

۵. میکروب‌های بدبوی زیربغل

اگر هیچ اورگانیسمی زیر بغل وجود نداشت، دیگر نیازی نبود با بوی بد این قسمت از بدن مقابله کنید، چون دانشمندان پی برده‌اند بوی بدن ناشی از باکتری‌هایی به نام کورینه فورم است که اسید‌های چرب و پروتئین موجود در عرق بدن را تجزیه می‌کنند. هر چه تعداد این باکتری‌ها بیشتر باشد، بو شدیدتر خواهد‌بود.

۶. باکتری‌های درون ناف

ناف یکی از قسمت‌های بدن است که معمولا در هنگام شستن بدن از آن غافل می‌شویم. دانشمندان با آزمایش بر روی نمونه‌های ناف ۶۰ نفر مشاهده کردند هزاران نوع باکتری در ناف پنهان شده‌اند.

۷.  باکتری‌های درون روده

بیش از ۱۰ هزار نوع باکتری شناخته شده (بیشتر آن‌ها هنوز شناسایی نشده‌اند) درون بدن انسان‌‌های سالم زندگی می‌کند که دست کم ۴ هزارتای آن‌ها در روده‌ها هستند و به گوارش، ایمنی بدن و سلامت کلی آن کمک می کنند.

عمده ترین این باکتری‌ها فیرمیکوت‌ها و باکتروئید‌ها هستند. این اورگانیسم‌ها به تجزیه کربوهیدرات‌‌ها کمک می‌کنند و مواد مغذی ضروری مثل ویتامین‌های B و K تولید می‌کنند. زیاد بودن تعداد باکتری‌های مفید روده به دفع باکتری‌های مضر کمک می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: مطلب بهشت میکروب‌ها کجا است؟ را بخوانید.

  • delta turist
  • ۰
  • ۰

با فراگیری نحوه عملکرد بینایی و آزمایشات متعدد انجام شده می‌توان فهمید که برای تقویت بینایی چه کارهایی باید انجام داد.

تقویت بینایی

بینایی می‌تواند با افزایش سن یا به دلیل ابتلا به بعضی از بیماری‌ها ضعیف شود. با این حال می‌توانید با به کار بردن بعضی روش‌ها، به تقویت بینایی خود کمک کنید. در این مقاله از مجله دلتا تصمیم داریم به شما روش‌های طبیعی برای تقویت بینایی و محافظت چشم‌ها را معرفی کنیم.

۱. از عینک آفتابی استفاده کنید

استفاده از عینک آفتابی می‌تواند از چشم‌های شما در برابر اشعه‌های مضر فرابنفش خورشید (UV) محافظت کند. قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه‌های UV می‌تواند به چشم‌ها آسیب بزند. این اشعه‌ها همچنین می‌توانند احتمال ابتلا به عارضه‌های زیر را افزایش دهند.

  • آب‌مروارید
  • سرطان چشم
  • ایجاد ضایعاتی در چشم مانند ناخنک (پترژیوم)

زمانی که می‌خواهید عینک آفتابی بخرید، باید به دنبال عینکی باشید که حفاظت ۱۰۰ درصدی در برابر اشعه‌های فرابنفش خورشید را فراهم می‌کند. عینک آفتابی دارای برچسب «UV400» برای محافظت و تقویت بینایی بسیار کارآمد است.

۲. به طور منظم چشم‌هایتان را معاینه کنید

معاینه‌ منظم چشم تنها روشی است که می‌توانید از طریق آن مطمئن شوید چشم‌هایتان به طور کامل سالم هستند.

طی معاینه‌ چشم،متخصص از یک قطره‌ مخصوص استفاده‌ می‌کند که باعث گشاد شدن مردمک چشم می‌شود و به او اجازه می‌دهد چشم را به طور کامل بررسی کرده و مشکلات آن را شناسایی کند. معاینه‌ دقیق چشم می‌تواند به شما کمک کند عارضه‌های مربوط به چشم مانند تباهی لکه‌ زرد (تخریب ماکولا) و آب سیاه (گلوکوما) را در مراحل اولیه شناسایی کنید و در صورت وجود مشکل در جهت تقویت بینایی اقدامات لازم را انجام دهید.

۳. دیابت را کنترل کنید

بالا بودن قند خون می‌تواند به‌تدریج به رگ‌های خونی موجود در شبکیه‌ چشم آسیب برساند و باعث شود متورم، مسدود یا همراه با ترشح شوند. این مسأله می‌تواند باعث رشد اسکار و رگ‌های خونی جدید و غیرعادی در شبکیه شود.

اگر دیابت رتینوپاتی درمان نشود، می‌تواند منجر به مختل شدن بینایی و در نهایت کوری شود. تغییرات ناگهانی در قند خون همچنین می‌تواند باعث تاری دید شود که زمانی برطرف می‌شود که سطح قند خون ثابت‌تر شود. کنترل قند خون و معاینه‌ سالانه‌ چشم می‌تواند در کاهش احتمال ابتلا به رتینوپاتی دیابتی مؤثر باشد.

۴. ویتامین کافی دریافت کنید

یک روش دیگر برای تقویت بینایی، دریافت کافی ویتامین است. تحقیقات نشان می‌دهند که ویتامین‌های A، C و E برای سلامت چشم گزینه‌های خوبی هستند. این ویتامین‌ها خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارند که ممکن است خطر ابتلا به عارضه‌ تباهی لکه‌ زرد را کاهش دهند.

بهترین روش برای اینکه مطمئن شوید به اندازه‌ کافی این ویتامین‌ها را دریافت می‌کنید این است که یک رژیم غذایی متنوع و متعادل داشته باشد که سرشار از میوه و سبزیجات است. منابع خوب ویتامین‌های A، C و E شامل اقلام زیر است:

  • کلم بروکلی
  • پرتقال
  • پاپایا
  • اسفناج
  • هویج
  • فلفل قرمز
  • کدوحلوایی
  • بادام
  • کره‌ بادام‌زمینی
  • تخم آفتاب‌گردان

قابل ذکر است که اسیدهای چرب امگا ۳ نقش مهمی در سلامت چشم و کاهش خطر بیماری‌های چشمی مربوط به سن دارند. از جمله مواد غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توانیم به ماهی، مغزها، دانه‌ها و لوبیا اشاره کنیم. شما می‌توانید از مکمل امگا ۳ هم استفاده کنید.

دریافت ویتامین کافی

۵. سیگار را ترک کنید

تحقیقات نشان داده‌اند که استعمال دخانیات برای سلامتی بدن مضر است و می‌تواند منجر به سرطان شود. با این حال، بسیاری از افراد ممکن است این موضوع را ندانند که بین استعمال دخانیات و بعضی از بیماری‌های مربوط به چشم هم ارتباط وجود دارد.

به طور مثال، استعمال دخانیات احتمال ابتلا به عارضه‌ تباهی لکه‌ زرد مرتبط با سن و آب‌مروارید را افزایش می‌دهد. همچنین می‌تواند خطر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی را بالا ببرد. تنباکو چشم‌ها را تحریک می‌کند و باعث می‌شود خشکی چشم بدتر شود. ترک سیگار می‌تواند به کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های چشم کمک کند.

پیشنهاد مطالعه: مطلب تولید چشم آزمایشگاهی حساس به نور را بخوانید.

  • delta turist
  • ۰
  • ۰

متخصصان پزشکی قانونی جزئیات اتفاقاتی که پس از مرگ برای بدن فرد مرده می‌افتد را تشریح کردند و اطلاعات جالبی از این آزمایشات به‌دست آورده‌اند.

اتفاقات پس از مرگ

اتفاقات پس از مرگ معمولا با توقف عملکرد قلب شروع می‌شود زمانی که این عضو حیاتی می‌میرد تنفس فرد به زودی متوقف می‌شود و عملکرد مغز شما به دلیل کمبود خون و اکسیژن از کار می‌افتد. با این حال، همه اعضای بدن به طور ناگهانی پس از مرگ نمی‌میرند بلکه قسمت‌های مختلف بدن در زمان‌های متفاوتی می‌میرند و زمان مرگ دیگر اعضای بدن شما به شرایط جسمانی شما هم وابسته است. با مجله دلتا همراه باشید تا اتفاقات پس از مرگ را بررسی کنیم.

  • پوست بدن پس از مرگ تغییر رنگ می‌دهد

پوست شما بسته به آنچه که برای شما اتفاق می‌افتد تغییر رنگ می‌دهد. زمانی که جاذبه پایین می‌آید پوست بدن به رنگ ارغوانی تبدیل می‌شود. متخصصان پاتولوژی می‌گویند: اگر فردی مرگ را با مسمومیت مونوکسید کربن تجربه کند، خون به رنگ قرمز گیلاسی تغییر می‌کند و مرگ از طریق مسمومیت با گاز سولفید هیدروژن پوست را به رنگ سبز در می‌آورد.

  • ممکن است پس از مرگ صدای ناله شنیده شود

هر هوایی که در بدن انسان ناشی از CPR یا گازی که توسط باکتری‌ها منتشر می‌شود، باقی مانده باشد، می‌تواند تار‌های صوتی را از طریق گلو به ارتعاش درآورد و باعث ایجاد صدای ناله شود. این تنها زمانی اتفاق خواهد افتاد که کسی روی قفسه سینه فرد مرده فشار آورد یا به بدن وی دست بزند.

  • چروک‌ها پس از مرگ به تدریج محو خواهند شد

بعد از مرگ عضلات صورت شل خواهند شد که باعث می‌شود تمام چین و چروکها صاف شود.

  • روده‌ها و مثانه تخلیه خواهند شد

همانطور که تمام ماهیچه‌های بدن شما پس از مرگ به حالت استراحت در می‌آیند. اسفنکترهای بدن (عضلات حلقوی که در محل سوراخ‌ها یا مجاری بدن قرار دارند و در حالت عادی آن را منقبض و بسته نگه می‌دارند) شل می‌شود و باعث بیرون ریختن ادرار و مدفوع باقیمانده در بدن می‌شوند.

  • بدن انسان پس از مرگ بوی وحشتناکی را ایجاد خواهد کرد

یکی از ناخوشایند‌ترین اتفاقات پس از مرگ بوی بد بدن است. پس از دو تا سه روز بدن شروع به تجزیه و تولید دو ماده شیمیایی پوترسین و کاداورین می‌کند که می‌توانند بوی بسیار بدی را ایجاد کنند.

  • بدن به شدت سفت می‌شود

حدود ۱۲ ساعت پس از مرگ، کل بدن به دلیل جمود نعشی سفت‌تر و سخت‌تر خواهد شد. چند روز طول می‌کشد تا بدن دوباره شل شود.

  • بعضی از قسمتهای بدن به مدت طولانی‌تری زنده می‌مانند

در حالی که بعضی از بخشهای بدن سریعا کارایی خود را از دست می‌دهند بعضی از قسمت‌های بدن تا چند ساعت بعد از مرگ زنده می‌مانند. چشم‌ها، قلب، استخوان و پوست تا ۱۵ ساعت پس از مرگ هنوز هم قابل پیوند زدن به بدن اشخاص دیگر هستند.

  • ممکن است بدن تبدیل به صابون شود

این پدیده یکی از عجیب‌ترین اتفاقات پس از مرگ به نظر می‌رسد اما واقعیت دارد. بدن‌هایی که در محیط‌های خنک و مرطوب قرار دارند، اغلب در طی یک فرایند شیمیایی به نام adipocere (یک ماده مومی خاکستری که به‌وسیله تجزیه بافت در بدن مرده در محیط مرطوب تشکیل می‌شود) تجزیه می‌شود که چربی را به صابون تبدیل می‌کند. به جای اینکه اسکلت آنها پوسیده شود به لحاظ ساختاری به شکل یک ماده زرد خاکستری که به عنوان «موم قبر» شناخته می‌شود، حفظ می‌شوند.

تغیرات اندام‌های بدن

  • چشم‌ها تغییر رنگ می‌دهند

بسیاری از افراد با چشمان باز می‌میرند و وقتی که سفیدی چشم آنها شروع به خشک شدن می‌کند به رنگ آبی یا خاکستری در می‌آید. این رخداد به نام «سیاه شدن چشمان» شناخته می‌شود.

  • بدن پس از چند ماه از بین خواهد رفت

در ۵۰ درجه فارنهایت، حدود ۴ ماه طول می‌کشد تا بافت نرم تجزیه شود اما در دماهای بالاتر، بدن سریع‌تر تجزیه خواهد شد و پس از آن تنها اسکلت، ستون مهره‌ها و کمی از پوست خشک شده بدن باقی خواهد ماند.

پیشنهاد مطالعه: مطلب روایت‌هایی تکان دهنده از تجربیات نزدیک به مرگ را بخوانید.

  • delta turist
  • ۰
  • ۰

اگر روند ثابت زندگی خود را دارید و وزنتان ناخواسته بالا می‌رود، باید نسبت به عاملی که باعث بالا رفتن وزن می‌شود دقیق‌تر شوید. آیا می‌دانید چرا دچار افزایش وزن ناخواسته می‌شوید؟

افزایش ناخواسته وزن

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بدون افزایش حجم غذا و بدون تغییر در سبک زندگی، متوجه افزایش ناخواسته وزن خودتان شده باشید. دلایل متعددی ممکن است باعث شوند که وزن شما افزایش پیدا کند و لزوما افزایش غذایی که می‌خورید تنها دلیل افزایش وزن نیست. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید تا چند دلیل افزایش ناخواسته وزن را معرفی کنیم.

دلایل متعددی ممکن است باعث شوند که وزن شما افزایش پیدا کند. بررسی بعضی از این مشکلات، نیازمند مشورت با پزشک و انجام آزمایش‌های متعدد است.

۱. سندرم کوشینگ

سندرم کوشینگ یک بیماری است که بر اثر افزایش هورمون کورتیزول ایجاد می‌شود. در این بیماری، چربی در صورت، ناحیه‌ شکم و بالای کمر انباشته می‌شود و باعث گرد شدن صورت یا ایجاد قوز مشهور به «قوز بوفالویی» می‌شود و بازوها و پاها معمولا قلمی و لاغر باقی می‌مانند.

از دیگر نشانه‌های سندرم کوشینگ، می‌توان به تحلیل رفتن و ضعف عضلانی، نازک شدن پوست، کبودی آسان، ترک بنفش در شکم، بی‌نظمی قاعدگی، فشار خون بالا، ناتوانی در تحمل گلوکز و ریزش مو در زنان اشاره کرد.

سندرم کوشینگ

۲. احتباس مایعات

بیماری‌هایی مانند مشکلات قلبی، نارسایی‌های کبد یا بیماری‌های کلیوی می‌توانند باعث احتباس مایعات شوند که به آن اِدِم هم گفته می‌شود. این مشکل می‌تواند به صورت تورم در اطراف چشم، دست‌ها، پاها، صورت، شکم یا بازوها ظاهر شود.

۳. آلرژی و حساسیت‌های غذایی

خوردن غذاهایی که به آن‌ها حساسیت دارید می‌تواند منجر به التهاب شود و نتیجه‌ آن افزایش وزن است. بیشتر وزنی که به دلیل آلرژی اضافه می‌کنید، احتباس مایعات ناشی از التهاب و ترشح برخی هورمون‌ها است.

۴. صرف نظر کردن از وعده‌های غذایی

وقتی در شرایط اجباری، در یک واحد کاری مجبور شوید برای برنامه‌های مختلفی وقت بگذارید، معمولا برای بعضی کارها وقت کم می‌آورید. در این شرایط، بسیاری از افراد اولین کاری که می‌کنند، صرف نظر کردن از وعده‌های غذایی است. ممکن است برای اینکه دیرتان نشود، صبحانه نخورید یا به خاطر اینکه کار دارید، ناهار را حذف کنید. اما این عادت‌های ناسالم به مرور زمان می‌توانند باعث افزایش وزن و مشکلات جسمی متعدد برای شما شوند.

۵. سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک یکی از مشکلات رایج زنان است. این بیماری می‌تواند علائم متعددی از جمله افزایش ناخواسته وزن را به همراه داشته باشد. سخت شدن بارداری، بی‌نظمی یا متوقف شدن قاعدگی، آکنه، نازک شدن موها، کیست‌ در تخمدان و رشد بیش‌از حد مو در صورت و بدن از دیگر علائم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک است. چون این مشکل هم علائمی مشابه بسیاری از بیماری‌های دیگر دارد، فقط توسط پزشک قابل تشخیص است.

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

۶. افزایش وزن مرتبط با قاعدگی

برخی از زنان در زمان قاعدگی یا قبل از آن، احتباس مایعات در بدن و نفخ را تجربه می‌کنند که باعث افزایش ناخواسته وزن می‌شود. به همین دلیل این ایام، زمان خوبی برای وزن کردن خودتان نیست.

۷. کم خوابی

بسیاری از افراد وقتی دچار استرس می‌شوند با کمبود خواب هم مواجه می‌شوند. چون استرس مانع از این می‌شود که شب‌ها سر ساعت و به اندازه‌ کافی بخوابند. خواب ناکافی و نامناسب می‌تواند متابولیسم بدن را کاهش دهد. خستگی بیش از اندازه هم می‌تواند عادت‌های نادرست در غذا خوردن را در افراد ایجاد کند. این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا افزایش وزن را تجربه کنید.

۸. مشکلات گوارشی

دستگاه گوارش یکی از کلیدی‌ترین دستگاه‌های بدن است و عملکرد صحیح آن نقش مهمی در سلامت کل بدن دارد. برخی از مشکلات گوارشی مثل سندرم روده تحریک پذیر (IBS، بیماری ریفلاکس معده (GERD)، زخم معده، یبوست مزمن، نشانگان رشد بیش از اندازه‌ باکتری روده‌ باریک (SIBO) و… می‌توانند باعث افزایش وزن ناخواسته شوند.

پیشنهاد مطالعه: مطلب علت افزایش وزن بعد از ورزش چیست؟ را بخوانید.

  • delta turist
  • ۰
  • ۰

دانشمندان در نزدیکی مرکز کهکشان راه شیری، یک ستاره‌ غول چشمک‌زن را مشاهده کرده‌اند که نور آن پیوسته توسط یک همدم ناشناخته پنهان می‌شود.

ستاره‌‌‌ چشمک‌ زن

دانشمندان در نزدیکی مرکز کهکشان راه شیری، یک ستاره‌‌‌ چشمک‌ زن را مشاهده کرده‌اند که نور آن پیوسته توسط یک همدم ناشناخته پنهان می‌شود. در این مطلب از مجله دلتا از چگونگی این اتفاق مطلع می‌شویم .

در پروژه‌ای به نام «متغیرهای ویستا در راه شیری» که متعلق به رصدخانه‌ جنوبی اروپا است، یک ستاره‌‌‌ چشمک‌ زن توسط ستاره‌شناسان رصد و پیش چشمان آن‌ها تقریبا ناپدید شد. این رویداد یکی از ابهامات گیج‌کننده‌ای است که توسط این پروژه کشف شده است.

به گفته‌ ستاره شناسان این ستاره «این چیست؟» (What Is This) یا «اجرام ویت» (WIT Objects) نامیده می‌شوند.

این تیم ستاره‌شناسان بر روی رصد جرمی با نام VVV-WIT-08 متمرکز شدند. این منظره‌ عجیب بیش از ۲۵۰۰۰ سال نوری از زمین در جهت مرکز کهکشان راه شیری فاصله دارد و پژوهشگران نه تنها با پروژه‌ VVV بلکه با «آزمایش عدسی گرانشی نوری»هم آن را مشاهده کرده‌اند.

متغیرهای ویستا

با دقیق‌تر شدن در اندازه‌گیری‌ها، اکنون دانشمندان می‌گویند که این جرم یک ستاره‌‌‌ چشمک‌ زن عظیم با ابعاد ۱۰۰ برابر بزرگ‌تر از خورشید است که بطور متناوب توسط همدم کوچک‌تر خود که توسط یک قرص و هاله‌ مات احاطه شده است، مسدود می‌شود. اما آن‌ها هنوز نمی‌دانند که این جرم کوچک‌تر چیست.

یک نمونه‌ مشابه دیگر هم هر ۶۹ سال کم‌نور می‌شود و علاوه بر این پژوهشگرانی که VVV-WIT-08 را مطالعه کردند، تاکنون دو مورد دیگر از این اجرام عجیب را هم یافته‌اند که به آن‌ها لقب «غول چشمک‌زن» داده‌اند.

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر در حوزه نجوم مطلب «روشی برای مشاهده ماده تاریک با تلسکوپ‌های امروزی» را بخوانید

  • delta turist
  • ۰
  • ۰

تولید غذا به منابع زیادی نیاز دارد و فرآیندهای تولید نیز مواد آلاینده زیادی را وارد جو و محیط زیست ما می‌کنند. در این شرایط تولید غذاها‌ی مصنوعی می‌تواند روش جایگزین مناسبی باشد.

غذاهای مصنوعی

آیا غذاهای مصنوعی به یک واقعیت تبدیل خواهند شد؟ حقیقت این است که منابع طبیعی کره زمین رو به اتمام است و با افزایش جمعیت، نیاز به غذا روز به روز در حال بیشتر شدن است. در این شرایط غذاهای مصنوعی یعنی غذاهایی که در آزمایشگاه کشت می‌شوند می‌توانند از بدتر شدن شرایط جلوگیری کنند. در این مقاله از مجله دلتا به پدیده غذاهای مصنوعی خواهیم پرداخت و به این سوال پاسخ خواهیم داد که آیا علم می‌تواند همبرگرهای خوشمزه‌تری بپزد؟

غذاهای مصنوعی از تخیل تا واقعیت

مدتی پیش سازمان غذا و داروی آمریکا، اولین گام را به سوی قانونی کردن تولید مواد غذایی این بار نه در مزارع بلکه در آزمایشگاه‌ها برداشت. ایده رشد دادن یک تکه استیک در آزمایشگاه به جای پرورش دادن یک گاو کامل از دهه ۱۸۹۰ در ذهن بشر وجود داشته و به موضوع داستان‌های علمی و تخیلی تبدیل شده است اما در سال ۲۰۱۳ اولین همبرگر از گوشت رشد یافته در آزمایشگاه تهیه شد.

موافقان این تکنولوژی، نام “گوشت تمیز” و یا “گوشت متمدن” را روی آن قرار دادند اما عبارت “گوشت” به مذاق کشاورزان و دامداران سنتی خوش نیامد و آن‌ها معتقد بودند که گوشت از حیوانات زنده به دست می‌آید و این عبارت در واقع نوعی دزدی اعتبار از دامداران  است. اما مساله اینجاست که سلول‌های پایه‌ای که برای کشت گوشت در آزمایشگاه به کار می‌روند نیز از موجودات زنده به دست می‌آیند.

همبرگر مصنوعی

گوشت مصنوعی

بیشتر مردم گوشت دوست دارند و این غذا بخشی از خوراک روزانه آن‌ها را تشکیل می‌دهد اما وقتی صحبت از غذاهای مصنوعی و گوشت کشت شده می‌شود این افراد ممکن است نظر متفاوتی داشته باشند. بروس فردریک رئیس انجمن Good Food می‌گوید این یک تغییر اجتناب ناپذیر است و با تاثیر منفی کشاورزی و دامداری روی محیط زیست (از طریق تولید گازهای گلخانه‌ای و مصرف بالای آب و انرژی) وقت آن رسیده است که تجدید نظری در فرآیندهای تولید غذا داشته باشیم.

گوشت مصنوعی

خوشمزه بودن یک همبرگر به چه عواملی بستگی دارد؟ از نظر طعم و مزه می‌توان وجود مقدار کمی چربی، پخته بودن به میزان کافی و خوش نمک بودن را فاکتورهای تعیین کننده در طعم همبرگر دانست. از نظر بافت نیز همبرگری برای ما لذیذ است که کمی آبدار باشد، قابلیت ارتجاع داشته باشد و بخش‌ها و اجزای آن کاملا مشخص باشند. این‌ها فاکتورهایی هستند که دانشمندان می‌توانند در تهیه گوشت مصنوعی مد نظر داشته باشند.

در هر صورت هر کسی سلیقه متفاوتی در مورد طعم و بافت غذا دارد، مثلا برخی افراد ممکن است به گوشت‌های پرچرب علاقه داشته باشند اما برخی دیگر ترجیح می‌دهند گوشت بدون چربی مصرف کنند، اما عوامل مشترک زیادی وجود دارند که می‌تواند یک گوشت مصنوعی مطلوب را شکل دهد.

اگرچه هنوز دانشمندان در ابتدای راه قرار دارند و شاید تا روزی که غذاهای مصنوعی به غذاهای روزمره ما تبدیل شوند راه زیادی در پیش باشد اما این راهی است که آغاز شده و به نظر می‌رسد بازگشتی از آن وجود نخواهد داشت.

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر در حوزه «تاثیرات باورنکردنی تکنولوژی نانو بر دنیای ما» را بخوانید.

  • delta turist
  • ۰
  • ۰

امروزه از هوش مصنوعی در صنعت و بسیاری از جنبه‌های روزمره زندگی استفاده می‌شود. هوش مصنوعی مانند هر فن‌آوری دیگری، مزایا و معایبی دارد.

حقایق ترسناک هوش مصنوعی

در طی سال‌های اخیر، پیشرفت‌های مربوط به هوش مصنوعی روند فزاینده‌ای داشته است. اما آیا ما از تمام معایب و حقایق ترسناک هوش مصنوعی خبر داریم؟ در ادامه این مطلب از مجله دلتا به تعدادی از حقایق ترسناک پیرامون هوش مصنوعی می‌پردازیم.

۱. اتومبیل‌های خودران می‌توانند به ماشین‌های قاتل تبدیل شوند

فرض کنید حین رانندگی، گروهی از کودکان جلوی ماشین شما ظاهر می‌شوند و ترمز ناگهان از کار می‌افتد. آیا با ماشین به دل کودکان می‌روید و آن‌ها را می‌کشید، یا اینکه ماشین را به دیواری می‌کوبانید و ماشین را از حرکت بازمی‌دارید؟ بسیاری از افراد معمولا گزینه‌ دوم را انتخاب می‌کنند. حالا فرض کنید اتومبیل‌های خودران شما با چنین موقعیتی روبرو می‌شود. آیا این اتومبیل راننده را به کشتن می‌دهد یا کودکان را؟

اتومبیل‌های خودران مطابق الگوریتم‌ها از پیش تعریف‌شده عمل می‌کنند. شرکت‌هایی مانند فورد و مرسدس بنز معمولا جواب واضحی به چنین سؤالی نمی‌دهند. یکی از مدیران بنز در همین رابطه گفته که اولویت اول اتومبیل‌های خودران، حفظ جان سرنشینان است. او البته در ادامه این نکته را بیان کرده که اتومبیل‌های آن‌ها طوری برنامه‌ریزی شده‌اند که با چنین موقعیت‌هایی روبرو نشوند. اما همه‌ ما می‌دانیم که چنین موقعیت‌هایی دیر یا زود اتفاق می‌افتند.

معایب هوش مصنوعی

۲. قاتلین خود‌مختار در قالب ربات‌های خودمختار 

در اینجا منظور ربات‌هایی هستند که بدون دخالت انسان می‌توانند افراد را بکشند. به همین خاطر پهپادها جزو ربات‌های قاتل محسوب نمی‌شوند، زیرا اپراتورها آن‌ها را کنترل می‌کنند. یکی از این ربات‌های قاتل، SGR-A1 است؛ یک اسلحه‌ پیشرفته که توسط سامسونگ و دانشگاه کره ساخته شده است. این اسلحه با بهره‌گیری از یک دوربین پیشرفته، بطور خودکار می‌تواند روی اهداف مشخصی قفل کند و آن‌ها را به قتل برساند.

در کره جنوبی، تعداد زیادی از این سلاح در مرز کره شمالی قرار داده شده‌اند. مقامات کره جنوبی می‌گویند در حال حاضر این اسلحه را در حالت نیمه خودکار قرار داده‌اند. در چنین حالتی این اسلحه فقط بعد از تایید اپراتور شلیک را آغاز می‌کند.

مزایا هوش مصنوعی

۳.  شغل‌هایی که توسط ربات‌ها تصاحب خواهد شد

بدون شک، ربات‌ها در آینده بسیاری از شغل‌ها را تصاحب خواهند کرد. بحث فقط بر سر زمان این تصاحب و مقیاس آن است. طبق آمار جهانی در شرکت‌های معتبر در زمینه‌ آینده‌پژوهی، ربات‌ها تا سال ۲۰۳۰ حدود ۲۱ درصد از شغل‌های ژاپن، ۳۰ درصد از شغل‌های بریتانیا، ۳۵ درصد از شغل‌های آلمان و ۳۸ درصد از شغل‌های آمریکا را خواهند گرفت.

از جمله بخش‌هایی که تا حد زیادی تحت تأثیر این موضوع قرار خواهد گرفت، بخش حمل‌ونقل و انبارداری است که بر اساس تخمین‌ها ۵۶ درصد از شغل‌های مربوط به این بخش به ربات‌ها واگذار می‌شود.

شغل‌هایی که توسط ربات‌ها تصاحب خواهد شد

۴. هوش مصنوعی منجر به نابودی انسان‌ها می‌شود

پیشرفت روزافزون هوش مصنوعی، نگرانی‌های زیادی را به همراه داشته است. این نگرانی‌ها تنها از جانب افراد معمولی نیست، بلکه نابغه‌هایی مانند ایلان ماسک و بیل گیتس هم در مورد این موضوع نگرانی شدید خود را ابراز کرده‌اند.

بطور مثال ایلان ماسک، سرعت پیشرفت هوش مصنوعی را با «احضار شیطان» مقایسه کرده است. به عقیده‌ او، هوش مصنوعی تهدید بشریت محسوب می‌شود. برای جلوگیری از شورش ماشین‌ها، او به دولت‌ها پیشنهاد تصویب قوانین محدودکننده داده است تا جلوی پیشرفت سریع هوش مصنوعی گرفته شود.

هوش مصنوعی منجر به نابودی انسان‌ها می‌شود

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با دنیای ربات‌ها مطلب آیا ربات‌های آینده شبیه به انسان‌ها خواهند بود؟ را بخوانید.

  • delta turist
  • ۰
  • ۰

همه انسان‌ها در طول خواب، رویا می‌بینند. آنچه در افراد مختلف متفاوت است، محتوا و حجم خواب‌ها و میزان یادآوری این رویاها بعد از بیدار شدن است.

خواب دیدن

همه انسان‌ها در طول خواب، رویا می‌بینند. مطالعات انجام‌شده در آزمایشگاه‌های خواب نشان داده‌اند که به صورت متوسط، ۸۴ درصد مرحله‌ای از خواب که به آن مرحله حرکات سریع چشم می‌گوییم، با رویابینی همراه است. به نظر می‌رسد آنچه در افراد مختلف متفاوت است، میزان یادآوری این رویاها بعد از بیدار شدن است. اما به راستی چه می‌شود که خواب‌هایمان را به یاد می‌آوریم؟ در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی علل به یاد آوردن خواب می‌پردازیم.

به یاد آوردن خواب

با وجود اینکه حدود ۲ ساعت از خواب ما رویا است، اغلب افراد رویاها را به یاد نمی‌آورند و این حالت کاملا طبیعی است. ۸۲ درصد ما بلافاصله بعد از بیدار شدن محتوای رویاهایمان را به خاطر می‌آوریم اما بعد از گذشت ۵ دقیقه، ۵۰ درصد این اطلاعات فراموش می‌شود و بعد از ۱۰ دقیقه، فقط ۱۰ درصد محتوای رویاها قابل یادآوری است.

به این دلیل که در طول خواب، حافظه کارکردی ما خاموش است. اطلاعات جدیدی که به ذهن وارد می‌شود، در این بخش از حافظه نگهداری و پردازش و سپس به حافظه بلند مدت منتقل می‌شود بنابراین رویاها در حافظه ما ثبت نمی‌شود.

گاهی افراد فقط رویا نمی‌بینند و رویاهایشان حالت کابوس دارد. ممکن است کابوس، هم علت‌های جسمی داشته باشد و هم علل روانی.

یکی از دلایل جسمی که باعث کابوس دیدن می‌شود، پرکاری تیروئید است. از سوی دیگر، گاهی کسانی که دچار اضطراب هستند یا حادثه خیلی ناخوشایندی برایشان اتفاق افتاده، این رویداد را مکرر به یاد می‌آورند. استرس‌هایی که انسان در طول روز تجربه می‌کند هم می‌تواند رویاها را به کابوس تبدیل کند.

خواب دیدن

کسانی که خواب منقطع دارند و به دلیلی خوابشان باکیفیت نیست و مدام از خواب بیدار می‌شوند، رویاهایشان را به یاد می‌آورند و حس می‌کنند خیلی خواب می‌بینند.

غیر از اضطراب، استرس و افسردگی، اختلال‌های دیگر خواب هم می‌تواند از دلایل به یاد آوردن رویاها باشد؛ مثل اختلال تنفسی در زمان خواب که از نشانه‌های آن خروپف است.

شخصیت افراد هم تا حدی در میزان به یادآوری رویاها نقش دارد به طوری که هنرمندان و کسانی که توانایی تجسمی و بنابراین حافظه بزرگ‌تری برای تصاویر دارند، بیشتر از سایرین رویاهایشان را به یاد می‌آورند.

هیجانات

به‌طور کلی، هسته اصلی رویا یک هیجان است و هر چه این هیجان، مثل ترس درون ذهن فرد شدت بیشتری داشته باشد، تصاویر مربوط به آن با شدت بیشتری در خواب ظاهر می‌‌شود.

پیشنهاد مطالعه: “آیا شبکه‌های اجتماعی باعث افسردگی می‌شوند؟” را در مجله دانستنی دلتا بخوانید.

  • delta turist