
کاهش کلسترول از طریق رژیم غذایی معمولا” غیر ممکن است، چرا که گاهی اوقات بیماری ژنتیکی است و باید برای کاهش کلسترول بد دارو مصرف شود. با این حال برخی مواد خوراکی میتوانند موجب بهبود میزان کلسترول شوند، یعنی هم کلسترول بد LDL را کاهش و هم کلسترول خوب HDL را افزایش دهند.
ابتدا مواد غذایی حاوی فیبر محلول را انتخاب کنید. این نوع فیبر مانند آهنربا، کلسترول بد را از بدن خارج میکند. منابع خوب این فیبر شامل جو دوسر، لوبیا، بادمجان و بامیه است.
سیب، انگور، توت فرنگی و مرکبات هم از گزینههای خوبی هستند چرا که دارای پکتین (نوعی فیبر محلول) هستند و برای کاهش کلسترول بسیار مفیدند.
مصرف چربیهای اشباع نشده هم توصیه میشود. این چربیها شامل روغنهای گیاهی همچون کانولا و آفتابگردان و ماهیهای چرب نظیر سالمون، ماهیهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و اکثر انواع دانهها و مغزها هستند.
غذاهای گیاهی که حاوی موادی موسوم به استرولها و استانول های گیاهی هستند نیز میتوانند بدن را در مقابل جذب کلسترول محافظت کنند. منابع خوب این مواد شامل کلم بروکسل یا فندقی، سبوس گندم، بادام زمینی و بادام، و روغنهای زیتون، کنجد و کلزا است.
در مورد محدودیت مصرف برخی مواد خوراکی با پزشک خود مشورت کنید. مواد غذایی با کلسترول بالا نظیر صدف و تخم مرغ، آنقدر که تصور میشود خطرناک نیستند.
یک نوع چربی که باید کاملاً از مصرف آن پرهیز شود چربی ترانس است. سازمان غذا و دارو آمریکا در سال ۲۰۱۸، افزودن این چربی را به مواد غذایی ممنوع کرده است.
بیشتر بخوانید:
خوراکیهایی که باید از رژیم غذایی بیماران کلیوی حذف شوند
درمانهای طبیعی برای رفع درد معده
سالمندان؛ رژیم غذایی را جدی بگیرند
غذاهای مفید، برای سالم ماندن استخوانها
5 خوراکی مفید برای تقویت بینایی و سلامت چشم
- ۹۸/۰۲/۰۴