قهوه خواص زیادی دارد و به همین دلیل نوشیدن آن بسیار توصیه شده است.
کافئین به دلیل فوایدی که برای سلامتی دارد شناخته شده است، اما تا چه حد مجاز به نوشیدن قهوه هستیم؟
به گزارش مجله دلتا؛ به باور برخی محققان ؛ قهوه می تواند امید به زندگی را افزایش دهد و مصرف متعادل آن، مفید است و از برخی بیماری ها پیشگیری می کند. محققان البته معتقدند: نوشیدن شش فنجان قهوه یا بیشتر میتواند منجر به افزایش خطر بیماری قلبی و عروقی شود.
یک تیم بینالمللی از دانشمندان در دو مقالۀ تحقیقاتی جدید، مقدار دقیق مصرف روزانۀ قهوه، برای کمک به سلامتی بدن و افزایش امید به زندگی را مشخص کرده اند. آنها میگویند، نوشیدن روزانه دو تا چهار فنجان قهوه برای بهبود امید به زندگی مناسب است اما نوشیدن بیش از پنج فنجان توصیه نمیشود؛ چرا که آثار نامطلوبی همراه خواهد داشت.
به گفتۀ دانشمندان، قهوه، خطر ابتلاء به بیماریهایِ قلبی و عروقی، سرطان، مشکلات تنفسی و دیابت را کاهش میدهد. مصرف بیش از حد کافئین میتواند منجر به فشار خون بالا شود که به نوبۀ خود باعث ابتلاء به بیماری قلبی میشود.
یافتهها نشان میدهد که نوشیدن شش فنجان قهوه یا بیشتر در روز، خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی را تا ۲۲ درصد افزایش میدهد.
“آسترید نهلیگ” از مؤسسۀ ملیِ بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه گفته است : «محاسبۀ دقیق این موضوع دشوار است، اما احساس من این است که نوشیدن قهوه احتمالاً دو تا سه سال به زندگی شما اضافه میکند.»
این تیم با تجزیه و تحلیل ۴۰ مطالعه که شامل بررسی حدود ۴ میلیون نفر و بررسی علل مرگ حدود نیم میلیون نفر بود، به این نتایج رسید.
البته مصرف بیش از اندازۀ هر خوراکی مفید هم میتواند عوارض داشته باشد. تیم دیگری از محققان بر این نکته تاکید داشتند که نوشیدن بیش از پنج فنجان قهوه در روز از مزایای آن میکاهد.
امید به زندگی یک شاخص آماری است که نشان میدهد متوسط طول عمر در یک جامعه چقدر است یا به عبارت دیگر هر عضوی از آن جامعه چند سال میتواند توقع حیات داشته باشد. هرچه شاخصهای بهداشتی و همچنین درمانی بهبود یابد، امید به زندگی افزایش خواهد یافت و از اینرو این شاخص یکی از معیارهای سنجش پیشرفت و عقب ماندگی کشورهااست.
بیشتر بخوانید:
پرهیزهای غذایی برای پرکاری تیروئید
- ۹۸/۰۲/۲۶