
سیاه دانه یا شونیز گیاهی یکساله، گلدار و بومی هندوستان، عربستان سعودی و اروپا است. سیاه دانه به روشهای مختلف مانند ادویه، روغن سیاه دانه، کپسولهای مکمل غذایی ، کپسولهای ژلهای و عصارۀ روغنی مصرف میشود. روغن این گیاه، منبع خوبی از اسیدهای چرب ضروری و سایر مواد مغذی است.
سالها است سیاه دانه بهعنوان گیاه
دارویی در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد. براساس مطالعات، مصرف موضعی
آن در نوزادان مبتلا به عفونت استافیلوکوکی پوست، نشان داده است که این
ماده بهاندازه دارو های آنتیبیوتیک در درمان عفونت ناشی از این
باکتریها، مؤثر است.
در این مطلب به برخی از خواص دیگر سیاه دانه میپردازیم:
- درمان کنندۀ سردرد میگرنی
- ضدکبد چرب
- کمک به بهبود کمردرد و پادرد
- بهبود سیاتیک و نیرومندی مفصلها
- ضد استرس و دلشوره
- پیشگیری از رشد تومور و سرطانها (بهدلیل داشتن آنتیاکسیدان فراوان)
- بهبود عفونت مثانه
- تامین املاح معدنی بدن
- تقویت بینایی
- ضد افسردگی
- بهبود سلامتی بیماران پس از سکته قلبی و مغزی
- کمک به رفع انسداد مویرگها و رگها
- بهبود بیماری دیابت
- درمان خستگی مفرط
- پیشگیری از ایجاد لکۀ قهوهای روی پوستِ صورت و بدن
- تقویت اعصاب و حافظه
- رفع کبودی زیر چشم
- پیشگیری از زخم معده
- ضد چروک
- ضد پیری زودرس
مقدار مصرف
۱ یا ۲ قاشق چایخوری روغن سیاه دانه یا ۲
عدد کپسول آن در روز بسیار مناسب است. کپسولهای سیاه دانه معمولاً حاوی 1
گرم از این گیاه هستند. مصرف این گیاه دارویی
بهندرت موجب بروز عوارض جانبی میشود اما در مطالعهای که روی موشها
صورت گرفته، مقادیر بالای آن باعث اختلالات کلیه و کبد شده است.
میتوانید 100 گرم سیاهدانه
را با عسل ترکیب کرده و صبحها ناشتا، یک قاشق چایخوری از آن را میل
کنید. بعد از یک ماه تاثیرات مثبت آنرا بر سلامتی خود، مشاهده خواهید کرد.
بیشتر بخوانید :
با ویتامین A ؛ جور دیگر باید دید
قهوه مفید است اما نه زیادش!
پیشگیری از دیابت و چاقی با خوردن سبزیجات
نکات کلیدی در رابطه با صندلی ماساژ
- ۹۸/۰۲/۲۸