با ورود به ماه مبارک رمضان و فرارسیدن ایام دعا و روزهداری، هنگام افطار انواع خوردنیها تهیه میشود.در این میان خوردنیهایی شیرین مانند انواع حلوا و شیرینی ها و نیز خرما از جملۀ آنها هستند.آنچه که ما در این مقاله به آن میپردازیم، شیرینی خاص این ماه یعنی زولبیا و بامیه است، که مصرف آن در ماه مبارک رمضان به شدت افزایش مییابد.
زولبیا و بامیه، بهدلیل سرخ شدن در روغنهایی که برای ساعتهای متمادی در حال جوشیدن هستند، دچار وضعیتی میشوند که به گفته محققان سلامتی و پزشکان حوزه بهداشت و تغذیه، مصرف آن برای اقشار مختلف، خصوصاً سالمندان مضر است.
از جمله تاثیراتِ مصرف زولبیا و بامیه بر بدن، افزایش احتمال ابتلاء به سرطان روده است.
یکی دیگر از مضرات این شیرینی، افزایش چاقی و بالا رفتن قند خون در زمان مصرف زولبیا و بامیه در وعده سحر است.
با این حال، افرادی که مبتلا به پرفشاری خون هستند، با روزهداری و پرهیز از مصرف زیاد قند و چربی در اوقات افطار و سحر میتوانند این مسائل را کنترل کنند. همچنین، در طول ماه رمضان با کنترل حجم مصرف مواد غذایی و کاهش وزن خود، پرفشاری خون را کاهش داده و میزان قند خون خود را کنترل کنید.
شایان ذکر است قند بالای زولبیا و بامیه، پس از مصرف در وعدۀ سحر، در ساعات ابتدایی روز موجب گرسنگی زودرس فرد روزهدار میشود.
همچنین، مصرف این شیرینی در سحر موجب تشنگی هم میشود و به طور غیر طبیعی، نیاز فرد روزهدار را به آب افزایش میدهد.
بنابراین افرادی که دارای چربی خون و قند بالا هستند، باید از مصرف این نوع شیرینی خودداری کنند.
در هر حال، افرادی که دچار بیماریهای حاد قند، چربی و پرفشاری خون هستند، حتماً باید رژیمهای غذایی توصیه شده توسط اطباء را بهدقت اجرا و برای روزه گرفتن با پزشک معالج خود مشورت کنند.
برای همۀ روزه داران، آرزوی سلامتی و توفیق در ماه مبارک رمضان داریم.
شاید به این مطالب نیز علاقهمندباشید:
احساسات ما بر روی کدام اندام ما تاثیر می گذارند
وجود 8 حالت خطرناک در چهره از نظر پزشکی
توصیه هایی برای پیشگیری از تشنگی روزهداران
دلایل بی انگیزه بودن و راه های مقابله با آن
پیشگیری از دیابت و چاقی با خوردن سبزیجات
- ۹۸/۰۲/۳۰