ویتامین C یک ویتامین بسیار حساس است و با وجود اینکه در اغلب خوراکیها وجود دارد، بهدلیل ناپایدار بودن، بخش اعظم آن از بین میرود و به بدن نمیرسد.
ویتامین C ویتامینی محلول در آب است که نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن بر عهده دارد و مانند یک آنتیاکسیدان عمل میکند. شما باید بهطور روزانه غذاهای حاوی ویتامین سی مصرف کنید تا از این طریق ویتامین موردنیاز بدنتان را تأمین کنید.
به گزارش مجله دلتا؛ بدن شما خودش ویتامین سی تولید نمیکند و حتی قادر نیست که آن را ذخیره کند؛ بههمین دلیل بسیار مهم است که در رژیم غذایی روزانهتان، مقدار زیادی میوه و سبزیجات حاویِ ویتامین C مصرف کنید.
طی ۱۰ سال گذشته، بیش از ۱۰۰ مطالعه دربارۀ ویتامین سی انجام شده است و هر کدام از آنها فهرست مزایای این ویتامین را طولانیتر کردهاند. متاسفانه کمبود این ویتامین، مشکل بسیار رایجی در میان افراد مختلف است.
کمبود ویتامین سی در بدن خودش را به شیوههای مختلفی نشان میدهد. اگرچه علائم و نشانههای کمبود ویتامین سی چندان دردسرساز نیستند اما نتیجۀ کمبود طولانیمدت ویتامین C میتواند بسیار خطرناک باشد.
علایم کمبود ویتامین C
- کبودی سریع پوست
- التهاب لثهها
- خونریزی لثهها
- تأخیر در بهبود زخمها
- تورم لثهها
- خشکی و شکنندگی مو
- ایجاد نقطههای قرمز روی پوست
- خوندماغ شدن
- ضعف سیستم ایمنی
- بیماریهای گوارشی مانند اسهال
- افزایش وزن بهعلت کند شدن متابولیسم
- تورم در مفاصل
از دست ندهید: خانه های زیبای شیراز با معماری منحصر به فرد
مشکلات مربوط به ویتامین C میتواند با گذشت زمان بیشتر شود و ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند. مشکلات طولانیمدت ناشی از کمبود ویتامین سی عبارتند از:
- فشار خون بالا
- بیماری کیسه صفرا
- سکتۀ مغزی
- سرطان
- گرفتگی عروق
منابع ویتامین سی
سعی کنید ۲ یا ۳ مورد از خوراکیهای زیر را در رژیم غذایی روزانهتان بگنجانید؛ این کار به شما کمک میکند تا سطح بهینۀ ویتامین C بدنتان را حفظ کنید.
- گواوا
- انگور فرنگی سیاه
- فلفل قرمز
- کیوی
- فلفل سبز
- پرتقال
- توتفرنگی
- پاپایا
- بروکلی
- کلم کالی
- جعفری تازه
- آناناس
- کلم بروکسل
- گریپفروت
- نخود سبز
- گلکلم
- انبه
فواید ویتامین سی
- بهبود سلامت پوست و کلاژنسازی
- جذب بهتر مواد معدنی
- کاهش خطر ابتلا به نقرس
- مبارزه با رادیکالهای آزاد
- مبارزه با سرماخوردگی و آنفولانزا
- بهبود سیستم ایمنی تحت فشار
- کمک به درمان سرطان
- کاهش خطر سکتۀ مغزی
- بهبود عملکرد فیزیکی
- جلوگیری از نارساییهای سیستم ایمنی
- محافظت در برابر بیماریهای قلبی و عروقی، مشکلات سلامتی ارثی و بیماریهای چشم
همچنین بخوانید:
زیتون؛ نشان استاندارد صلح و سلامت
- ۹۸/۰۳/۰۴