عناب از میوههای بسیار مفید است که بهجز مصرف خوراکی، خواص زیادی به عنوان یک گیاه دارویی دارد.
میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژهای برای کمک به سلامت و درمان بیماریها دارد. در این مطلب به برخی از خواص عناب میپردازیم.
به گزارش مجله دلتا؛ عناب از میوههای بسیار مفید است که بهجز مصرف خوراکی، خواص زیادی به عنوان یک گیاه دارویی دارد.
خواص عناب
- عناب آرامشبخش و ضد بدخلقی است و سبب کاهش اضطراب میشود.
- تقویتکننده معده و طحال و سیستم گوارشی است.
- خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارد.
- موجب تقویت سیستم ایمنی میشود.
- ترکیبات موجود در آن، افزایش قند خون را کنترل میکند.
- مقدار پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول ، تریگلیسیرید و هموگلوبین را به طور قابل توجهی به سطح طبیعی نزدیک میکند.
- جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
- چای عناب به جلوگیری از سرماخوردگی کمک میکند.
- جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف میکند.
- آسم و تنگی نفس را از بین میبرد.
- این میوه منبع خوبی از ویتامین C و مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی دارد.
- سرشاراز پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور است.
- موثر در کاهش چربی و قند خون است.
-
- عناب در زمان ابتلا به اسهال میتواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد.
- عناب تقویتکننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است.
- مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
- مصرف عناب به طور قابل توجهی سطوح آنزیمهای کبدی را کاهش میدهد. این آنزیمها نشان دهنده آسیب بافتی هستند.
- عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.
- در کمفشاری خون و نازایی مفید است.
- خاصیت ضد میکروبی دارد.
- چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت عضلات میشود.
- استفاده از مغز میوه در زخمها و بریدگیها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها میشود.
- به دلیل محتوای فلور در استحکام دندانها موثر است.
از دست ندهید: الزام به تنظیم سند رسمی حق خریدار ملک است
همچنین بخوانید:
تخم کدو ، مفید و سرشار از مواد مغذی
فست فود؛ غذای راحت و خطرناک (بخش اول)
گلاب ؛ نوشیدنی برای رفع عطش روزه داران!
- ۹۸/۰۳/۱۹