برنزه کردن با آفتاب یا سولاریوم هر دو دارای عوارض خطرناکی مانند سرطان پوست هستند که ممکن است زندگی را تا پایان عمر برای شما تلخ کند.
سازمان بهداشت و تحقیقات در بخش سرطان، اشعه ماورای بنفش خورشید و منابع مصنوعی مانند وسایل برنزهکننده پوست و لامپهای خورشیدی را سرطانزا شناختهاند. تحقیقات نشان میدهند که هنگام برنزه کردن، نور UV سولاریم میتواند منجر به ملانوما (نوعی سرطان پوست) شود.
به گزارش مجله دلتا؛ تجهیزات برنزه کننده که شامل همه منابع نور مصنوعی، از جمله: تخت خواب، لامپ، مهتابی، اتاقک و غیره است، اشعه های UVA و UVB را منتشر میکنند.
مقدار اشعه تولیدشده در سولاریوم شبیه به خورشید است و در برخی موارد ممکن است قویتر باشد.
میزان بالای سرطان پوست در میان زنان جوان در مقایسه با مردان جوان ممکن است به دلیل استفاده گسترده از سولاریوم باشد. استفاده از سولاریم قبل از سن 35 سالگی میتواند خطر ملانوما، مرگبارترین شکل سرطان پوست را تا 59 درصد افزایش دهد.
زنانی که کمتر از 30 سال دارند، شش برابر بیشتر احتمال دارد به سرطان پوست مبتلا شوند. تحقیقات نشان میدهد حتی افرادی که پس از سولاریوم یا حمام آفتاب میسوزند، در معرض خطر افزایش سرطان پوست هستند.
براساس این گزارش یک جلسه سولاریوم میتواند خطر ابتلا به سرطان پوست را تا 20 درصد افزایش دهد. برنزه کردن در سولاریوم قبل از سن 24 سالگی خطر ابتلا به سرطان را در سن 50 سالگی افزایش میدهد.
مطالعات نشان دادهاند که قرارگیری در معرض اشعه UV در سولاریوم به DNA سلولهای پوست آسیب میرساند. قرار گرفتن بیش از حد در برابر اشعه UV در دستگاههای برنزه کننده میتواند منجر به پیری زودرس، سرطان پوست، سرکوب سیستم ایمنی و آسیب چشمی، از جمله آب مروارید شود.
علاوهبر ریسکهای ذکر شده، قرار گرفتن مکرر در معرض نور UV ممکن است منجر به اعتیاد به برنزه شدن شود. تحقیقات نشان میدهد که بیش از یک پنجم زنان سفید پوست در سالهای 18 تا 30 سالگی وابسته به دستگاه سولاریوم هستند.
از سولاریوم باید اجتناب کرد و نباید برای به دست آوردن ویتامین D استفاده شود، زیرا اشعه UV سولاریم یک فاکتور ریسک برای سرطان پوست است. ویتامین D را میتوان با خوردن یک رژیم غذایی سالم و با استفاده از مکملهای خوراکی به دست آورد.
همچنین بخوانید:
گلاب ؛ نوشیدنی برای رفع عطش روزه داران!
تیرگی دور چشم ؛ حلقه های کبود خستگی
- ۹۸/۰۴/۲۲