توتفرنگی میوهای خوشعطر و خوشطعم است که هواداران بسیاری دارد.
توتفرنگی که بهعنوان ملکه میوهها در آسیا شناخته میشود، میوهای سرشار از ویتامینها، مواد مغذی است و خواص و فواید درمانی زیادی دارد. ازجمله خواص توت فرنگی می توان از داشتن مقدار زیادی آنتیاکسیدان، فیبر و ویتامین نام برد.
به گزارش مجله دلتا؛ این میوه مغذی و پرفایده چربی خوب خون را افزایش داده، برای کاهش فشارخون بالا مفید است و به شما برای محافظت در برابر سرطان کمک کند. این میوه جزو 20 میوه پر از آنتیاکسیدان بوده و منبعی خوب برای تأمین پتاسیم و کلسیم است. فقط 8 عدد توتفرنگی، ویتامین C بیشتری از 1 پرتقال دارد. در ادامه به بررسی خواص توت فرنگی و فواید این میوه خوشمزه و پرطرفدار میپردازیم.
خواص توت فرنگی
خواص توت فرنگی بیپایان است. با خوردن خوراکیهای گیاهی، خطر بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان کاهش مییابد. همچنین مصرف مقادیر بالای میوه و سبزیها برای سلامت پوست و مو، افزایش انرژی و کاهش وزن مفید است.
بیماری قلبی و توت فرنگی
مصرف منظم آنتوسیانین نوعی فلانوئید که در خانواده توتها موجود است، خطر حمله قلبی را تا 32 درصد در زنان جوان و میانسال کاهش میدهد؛ همچنین کوئرستین، نوعی دیگری فلانوئید که در توتفرنگی موجود است، یک ضدالتهاب طبیعی بوده و تصلب شریان را کاهش داده و در تحقیقاتی که روی حیوانها انجام شد، آسیب ناشی از کلسترول بد خون (LDL) را کاهش داده است.
همچنین ممکن است کوئرستین خواص ضد سرطانی نیز داشته باشد، نه فقط پتاسیم و فیبر موجود در توتفرنگی برای قلب مفید است، بلکه تحقیقات نشان داده است که توتفرنگی به کاهش نوعی آمینواسید که به لایه داخلی رگها آسیب میرساند کمک می کند.
سکته مغزی و توتفرنگی
آنتیاکسیدانهای موجود در توتفرنگی و همچنین پتاسیم بالای درون توتفرنگی باعث کاهش خطر تشکیل لخته خون در مغز میشود. این لختهها میتواند منجر به سکته مغزی شود.
سرطان و توتفرنگی
همانطور که گفته شد، توتفرنگی حاوی آنتیاکسیدانهایی بوده که در برابر رادیکالهای آزاد عمل کرده، رشد سلولهای سرطانی را مهار میکند و باعث کاهش التهاب بدن میشود.
فشارخون و توتفرنگی
به دلیل پتاسیم بالا در توتفرنگی، مصرف این میوه پرطرفدار برای افرادی که دچار فشارخون بالا هستند، توصیه میشود. پتاسیم به خنثی کردن اثر سدیم در بدن کمک میکند.
یبوست و توتفرنگی
مصرف خوراکیهایی که پر از فیبر و آب هستند به کاهش یبوست و اجابت مزاج کمک میکنند.
دیابت و توتفرنگی
توتفرنگی قند پایینی دارد و در عین حال میزان فیبر آن بالا است. هردو این فاکتورها به حفظ تعادل قند خون کمک میکند. توتفرنگی یکی از خوراکیهای مناسب برای افراد دیابتی است. تحقیقات نشان میدهد که خوردن 37 دانه توتفرنگی در روز میتواند به طرز چشمگیری عوارض دیابت همچون نارسایی کلیه و نوروپاتی محیطی را کاهش دهد.
بارداری و توتفرنگی
دریافت میزان کافی اسیدفولیک در دوران بارداری ضروری است. جالب است بدانید که توتفرنگی حاوی مقادیر مناسبی فولیکاسید است.
افسردگی و توتفرنگی
فولیکاسید موجود در توتفرنگی برای افسردگی میتواند مفید باشد.
حافظه کوتاهمدت و توتفرنگی
تحقیقات نشان داده است که مواد موجود در توتفرنگی، میتوانند باعث بهبود حافظه کوتاهمدت شوند.
احتیاط در مصرف توتفرنگی
توتفرنگی یکی از میوههایی است که میزان سم و آفتکش روی آن زیاد است. برای اطمینان از سالم بودن میوهای که میخورید از انواع ارگانیک آن استفاده کنید؛ اگر قادر به خرید محصولات ارگانیک نیستید، مصرف توتفرنگی را ترک نکنید چراکه هنوز هم خاصیتی بسیار بیشتر از خطراتش دارد.
بتابلاکر، داروهایی هستند که برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عموماً تجویزشده و باعث بالا رفتن سطح پتاسیم خون میشوند. میوهها و خوراکیهای حاوی پتاسیم زیاد میبایست بهاندازه و مناسب مصرف شوند.
همچنین بخوانید:
- ۹۸/۰۵/۰۷