داشتن عمری طولانی و در کمال صحت و سلامتی آرزوی دیرینه هر انسانی است.
بسیاری از ما برای جوان ماندن، داشتن عمر طولانی ، تناسب اندام و حفظ سلامتی پول زیادی خرج میکنیم. از خریداری محصولات ضدپیری گرفته تا داروهای کاهش وزن و رژیمهای غذایی مختلف، هر کاری را برای داشتن عمر دراز تر و اندامی ایدئال انجام میدهیم.
بااینحال، هیچکدام از آنها دائمی نیستند و تأثیر چندانی هم ندارند. اما ژاپنیها بدون تلاش زیاد، همچنان که سنشان بالا میرود، بهشکل طبیعی سالم، خوشاندام و جوان باقی میمانند. واقعاً راز طول عمر ژاپنیها چیست؟
ورزش برنامه هرروز آنهااست
به گزارش مجله پیام دلتا؛ ژاپنیها دوست دارند ورزش و کار روزانهشان در کنار یکدیگر انجام شود. آنها سعی میکنند ورزشهایی مانند دوچرخه سواری، پیاده روی و دویدن آرام را چاشنی کار روزانهشان کنند. مردم ژاپن ترجیح میدهند هر روز زمانی را به انجام فعالیتهای بدنی خفیف اختصاص دهند تا اینکه به باشگاه بدنسازی بروند.
زیاد دسر نمیخورند
ژاپنیها شیرینی خیلی زیاد در رژیم غذایی را نمیپسندند. آن ها میدانند مصرف شکر چه پیامدهایی دارد؛ بنابراین از خوردن آن صرفنظر میکنند. نه اینکه دسر دوست نداشته باشند؛ فقط زیادهروی نمیکنند. نخوردن قند و شکر راز طول عمر بسیاری از افراد است.
بهترین غذای شان را در وعده صبحانه میخورند
صبحانه، اصلیترین وعده غذایی روزانه در ژاپن است. ژاپنیها بیشترین غذا را در همین وعده مصرف میکنند. پژوهشها نشان دادهاند افرادی که غذای بیشتری را در صبحانه و غذای کمتری در شام میخورند سریعتر به وزن ایدئال میرسند.
در تمام وعدههای غذاییشان برنج دارند
ژاپنیها در هر وعده غذاییشان برنج دیده میشود. برنج یکی از سالمترین غذاها در دنیا است که علاوه بر فوایدی که دارد، وزن بدن را در حد مطلوب حفظ میکند. درست است که خوردن نشاسته زیاد موجب چاقی میشود اما خوردن غلات راز طول عمر افراد است.
از روشهای سالم برای پختوپز استفاده میکنند
ژاپنیها به سالم بودن غذا بسیار اهمیت میدهند. آنها از روغن زیاد، غذاهای سنگین و خوراکیهای ناسالم پرهیز میکنند. در عوض، از غذاهای تازه و روشهای پخت سالمِ غذا مانند تفت دادن سریع، کباب کردن، بخارپز کردن و آبپز کردن استفاده میکنند. آن ها بر این باورند که پخت زیاد مواد غذایی، ارزش غذایی آنها را از بین میبرد.
از هر خوراکی، تکهای کوچک میخورند
ژاپنیها بهجای خوردن حجم زیادی از یک غذا، انواع غذاها را به مقدار کم در یک وعده میخورند. روش ژاپنیها به این شکل است که غذا را آرام میل میکنند و با هر لقمه از آن لذت میبرند. آنها هرگز بشقابشان را پر نمیکنند، بلکه هر غذا در ظرف جداگانهای سرو میشود، سپس کمی آن را تزئین میکنند و بیشتر، زیبایی طبیعی خود غذا را به نمایش میگذارند.
از موادغذایی تازه مخصوص هر فصل استفاده میکنند
آنها موادغذایی را متناسب با هر فصل انتخاب میکنند. به این ترتیب، غذا از نظر طبیعی بهترین کیفیت را دارد. در ژاپن، سوپرمارکتها پر از موادغذایی تازه هستند. ژاپنیها میگویند هر محصول بهمحض برداشت باید تازه مصرف شود.
بیشترین مصرف ماهی در جهان را دارند
مردم ژاپن عاشق غذای خانگی بهویژه ماهی هستند. ژاپنیها انواع خوراک ماهی، برنج بخارپز، سبزیجات تازه، غذاهای دریایی و دسر میوهای درست میکنند و میخورند. با اینکه ژاپنیها ۲ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند، اما ۱۰ درصد از ماهی جهان را مصرف میکنند. با این حجم از اسیدهای چرب امگا ۳ که مردم ژاپن در روز مصرف میکنند، جای تعجبی ندارد که چرا آن ها عمر طولانیتری نسبت به سایر ملتها دارند.
غذای آنها از مواد اولیه سالم تهیه میشود
مواد اولیهای که هر ژاپنی برای پختوپز در خانهاش دارد فوقالعاده است. تمام خوراکیهایشان را از مواد سالم و مغذی تهیه میکنند. همین سبب میشود زندگی سالمتر و طولانیتری داشته باشند. اگر قیافهشان به سنشان نمیخورد، دلیلش سبک زندگی و عادات غذایی سالم آن هااست. آنها از این دو همچون سپری در برابر چین و چروک صورت، نشانههای پیری، بیماریها و چربیهای مضر در بدنشان استفاده میکنند.
از غذا خوردن لذت میبرند
رژیم گرفتن برای مردم ژاپن کاملاً بیمعنی است. آن ها ترجیح میدهند که از غذا فوقالعاده لذت ببرند تا اینکه برای کاهش وزن گرسنگی بکشند. آن ها از تکنیکها و آموزههای خودشان برای سالم ماندن استفاده میکنند و ترجیح میدهند درست غذا بخورند تا مجبور نشوند رژیم بگیرند. آن ها قدردان این عادات غذاییشان هستند که در سلامتی و افزایش طول عمر آنها نقش مهمی داشته است.
- ۹۸/۰۶/۱۶