دانشمندان برای دسترسی به اطلاعات بیسابقهای از دایناسور های تاریخی، مغز یکی از قدیمی ترین آنها را بازسازی کردند. به این ترتیب اطلاعاتی از این فسیل به دست آمد که تاکنون شبیه به آن دیده نشده بود.
دانشمندان به لطف فناوری های جدید قادر به شناخت بیشتری در مورد دایناسورها شده اند و این بار این اتفاق در مورد یکی از قدیمی ترین آنها که بیش از ۲۰۰ میلیون سال پیش زندگی می کرده، رخ داده است. مطالعه جدیدی که مربوط به بازسازی دیجیتالی مغز یکی از اولین دایناسورها است، عادت های غذایی و چالاکی آن را روشن کرده است. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره بازسازی مغز دایناسور میخوانید.
دانشمندان دانشگاه “بریستول”(Bristol) با انتشار نسخهای دیجیتالی مغز این دایناسور موسوم به “تکودونتوسور“(Thecodontosaurus) را بازسازی کردند و در پی آن اطلاعاتی را کشف کردند که قبلاً در هیچ فسیلی دیده نشده بود.
“تکودونتوسور” یا دایناسور چالهدندان معروف به “دایناسور بریستول”، دایناسوری گیاهخوار و کوچک بوده که در اواخر دوره تریاس و اوایل ژوراسیک میزیسته است. فسیلهای این دایناسور در انگلیس و ولز یافت شدهاند. اولین فسیل تکودونتوسور در سال ۱۸۴۳ در بریستول انگلیس کشف شد.
تکودونتوسور بدنی کوچک و به درازای ۱٫۲ متر داشته است. دم او دراز و سر و گردنش کوچک بوده است. وزن بدن تکودونتوسور را در حدود ۱۰ کیلوگرم تخمین زدهاند. این دایناسور بر روی دو پا راه میرفته و از دستان خود فقط در هنگام جهش یا خوردن گیاهان کوتاه استفاده میکرده است. همچنین دندانهای او کوچک و مناسب تغذیه از گیاهان بوده است.
دانشمندان از طریق بازسازی مغز دایناسور به اطلاعات بیشتری در مورد این موجود دست پیدا کردند. در این بازسازی از مدلهای سه بعدی سی تی اسکن و روشهای تصویربرداری و مدلسازی سه بعدی استفاده شد. آنتونیو بالل، از محققین اصلی این بررسی می گوید: با کمک نرمافزارها توانستیم شکل مغز و گوش داخلی را با کمک حفره های موجود در فسیل بازسازی کنیم. تجزیه و تحلیل بازسازیها نشان می دهد که این موجود با ثابت نگه داشتن سر و چشم و نگاه در حین حرکت یک مغز کاملاً توسعه یافته داشته است. پیش از این تصور میشد که این موجود فقط از گیاهان تغذیه می کرده اما به نظر می رسد وی گاهی طعمه ای را نیز شکار می کرده است.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطلب «کشف ۹ گونه جدید حشرات در قرنطینه» را بخوانید.
همچنین بخوانید:
پیشبینیهایی درباره ۱۰ سال آینده
سنگ نگاره ۱۲ هزار ساله در جنگلهای آمازون
کشف ۹ گونه جدید حشرات در قرنطینه
با مجله دانستنی دلتا همراه باشید