دانشمندان دانشگاه بیلکنت ترکیه از ابداع یک آزمایش تشخیص ویروس کرونا در ده ثانیه خبر دادهاند که دقت عمل آن ۹۹ درصد برآورد شده است. به باور کارشناسان، این روش ازمایشی میتواند تحولی مهم در پیشگیری از شیوع کرونا محسوب شود.
دانشمندان دانشگاه بیلکنت ترکیه نوعی روش آزمایش تشخیص ویروس کرونا را ابداع کردهاند که نتیجه آن فقط بین ۱۰ تا ۲۰ ثانیه مشخص میشود. در این روش خبری از برداشت نمونه از سواب یا مخاط بینی نخواهد بود. در این آزمایش سواب از دهان بیمار گرفته میشود و آن را با یک محلول ویژه مخلوط کرده و سپس به تراشه تشخیص پاتوژن اضافه میکنند. با مجله دلتا همراه باشید تا با این کشف جالب آشنا شوید.
به گفته یکی از پژوهشگران این تحقیق، در این آزمایش تشخیص کرونا ، نمونه برداشت شده با دریافت سیگنال فلورسنت قادر به تشخیص عوامل بیماری زا با دقت بسیار بالا است.
آزمایش فعلی تشخیص ویروس کرونا با برداشت نمونه از سواب یا مخاط بینی صورت میگیرد که اگر دردناک هم نباشد، قطعا خوشایند نیست. بنابراین هر آزمایشی که بتواند تشخیص بیماری کووید ۱۹ را راحتتر انجام دهد، یک اتفاق خوب و مطلوب خواهد بود. در ضمن، زمانی که یک روش آزمایش تشخیص راحتتر و سریعتر وجود داشته باشد، افراد بیشتری برای انجام آن تمایل نشان میدهند و هرچه آزمایش ها بیشتر انجام شود، کنترل این بیماری بهتر صورت می گیرد چرا که بسیاری از مبتلایان به کرونا یا بدون علائم بوده و یا از علائم بسیار کمی برخوردار هستند که به جهت شباهت آن علائم با سرماخوردگی و آنفولانزا، تشخیص آنها آسان نخواهد بود و به همین جهت زمینه برای گسترش بیشتر بیماری فراهم میشود.
بر اساس گفته دانشمندان ترکیهای، میزان دقت این آزمایش تشخیص کرونا ۹۹ درصد است. این دانشمندان در تلاش هستند تا از آژانسهای بهداشتی دولتی این کشور تاییدیههای لازم را به دست آورند. این پژوهشگران همچنین امیدوار هستند که با تایید این نوع آزمایش، این روش جایگزین آزمایش های PCR فعلی شود که به نمونه سواب بینی متکی هستند. آنها تاکید کردند که اگر همه مراحل طبق برنامه پیش رود، این روش آزمایشی پس از دو ماه به صورت انبوه در اختیار همه مردم قرار خواهد گرفت.
از ضعفهای آزمایشهای PCR فعلی میتوان به این اشاره کرد که اعلام نتیجه آن طی دو تا سه روز پس از انجام تست آماده میشود و ضریب خطای زیادی نیز دارد در حالی که روش ابداعی جدید حداکثر تا ۲۰ ثانیه نتیجه را به فرد اعلام میکند و دارای میزان دقت عمل بالا تا حد ۹۹ درصد است. همچنین این تست جدید، سرفه یا عطسه ناشی از ورود سواب به حلق را در پی ندارد، پس برای کادر درمان هم امنیت بیشتری ایجاد میکند.
پیشنهاد مطالعه: “سفر یک روزه به طبیعت زیبای اطراف تهران” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.
همچنین بخوانید:
واکسنها ممکن است روی کرونای آفریقایی کار نکنند
پرستار آمریکایی پس از تزریق واکسن فایزر به کرونا مبتلا شد
گونه جدید کرونا موجب بروز علائم شدیدتر نمیشود!
عنکبوت تارافکن با پاهایش می شنود
با مجله دانستنی دلتا همراه باشید