اگر تصمیم به ترک یا کاهش مصرف گوشت داشته باشیم، چه موادغذایی میتواند جایگزین گوشت شده و مواد مغذی مورد نیاز ما را هم تامین کند؟
با توجه به اینکه پرورش و مصرف گوشت قرمز نخستین عامل انتشار دی اکسید کربن است و نتایج سازمان خواروبار کشاورزی هم نشان میدهد که پرورش دام و طیور با هدف مصرف مواد غذایی پیامدهای منفی بر زمین دارد، رواج رژیم گیاهخواری میتواند انتشار گاز آلاینده دیاکسیدکربن ناشی از تولید مواد غذایی را تا دوسوم کاهش دهد. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی موادی که میتوانند جایگزین گوشت باشد میپردازیم.
جایگزین گوشت
پروتیینها در کنار ترکیبات دیگر جز مهمترین ریزمغذیهای مورد نیاز سلامت بدن بوده که در تامین انرژی نقش دارد، پروتیینها تاثیرات مختلفی بر سلامت دارند. در ادامه برخی از مواد که جایگزین گوشت هستند را معرفی میکنیم:
سویا
اولین ماده غذایی که دارای مقادیر فراوانی پروتیین گیاهی است و تاثیر چشمگیری در کاهش کلسترول خون داشته و زمینه ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان رحم در زنان را کاهش میدهد. امروزه انواع فرآوردههای حاصل از سویا از جمله شیر آن وجود دارد که به دلیل اسیدهای آمینه ضروری در رژیم بدون گوشت توصیه میشود.
حبوبات
یکی از منابع بسیار غنی پروتیینهای گیاهی است که جز مشهورترین جایگزینهای گوشت هستند که عبارتند از: انواع عدس، لوبیا و غیره که سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامینها است و از طرفی چربی هم ندارد. این دانهها فرآیند گوارش را تسهیل میکند و به خاطر داشتن فیبر بالا باعث احساس سیری در طولانی مدت در فرد میشود. مثلا لوبیا قرمز در ترمیم و بازسازی سلولها تاثیر دارد، به طوری که هر ۱۰۰ گرم آن ۲۴ گرم پروتیین دارد که علاوه بر پروتیین دارای مقادیر فراوانی آهن است که میتواند یک گزینه مناسب برای رژیم غذایی بدون گوشت محسوب شود.
بادام
هر ۱۰۰ گرم بادام معادل ۲۵ گرم پروتیین دارد. تقریبا مشابه گوشت و از طرفی دیگر به دلیل داشتن چربی بالا به حفظ انرژی در بدن کمک میکند.
تخم مرغ
تخم مرغ و دیگر ماکیان مانند بلدرچین منابع غنی پروتیین و ویتامینهای گروه B۱۲ وD است، این موضوع که تخم مرغ باعث افزایش کلسترول در خون میشود به طور کلی رد شده است. این در حالی است که ۲ عدد تخم مرغ حدود ۱۳ گرم پروتیین دارد.
دانههای آفتابگردان
تاثیر دانهها از جمله دانه آفتابگردان بر بدن به اثبات رسیده است. زیرا هر ۱۰۰ گرم آن ۲۲ گرم پروتیین دارد، مثل دانههای کدو که سرشار از پروتیین هستند.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطلب صحبت کردن، کووید ۱۹ را بیشتر انتقال میدهد را در مجله دانستنی مطالعه کنید.
همچنین بخوانید:
آلودگی هوا و آسیب آن بر کودکان
شناسایی دو نوع جدید از ویروس کرونا در آمریکا
ویروس کرونا توسط انسان ساخته نشده است
۳۳ سالمند بعد از دریافت واکسن فایزر فوت کردند
با مجله دانستنی دلتا همراه باشید