خورشت قیمه یکی از آن غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. معمولا این خورشت بههمراه پلو سرو میشود و همچنین در بعضی از مناسبتهای مذهبی از آن بهعنوان غذای نذری استفاده میشود.
در این دستورالعمل ما برای دورچین خورشت قیمه از سیبزمینی شده است. این خورشت را با بادمجان سرخشده نیز میتوانید سرو کنید. در ادامه این مطلب با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خورشت قیمه نذری جاافتاده و مجلسی را با تمام فوتوفنهایش به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه خورشت قیمه نذری
- گوشت گوسفند ۴۰۰ گرم
- لپه دو پیمانه
- سیبزمینی دو عدد
- پیاز دو عدد
- لیموعمانی سه عدد
- رب گوجهفرنگی سه قاشق غذاخوری
- روغن مایع، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت قیمه جاافتاده و مجلسی با گوشت
مرحله اول
برای تهیه یک خورشت قیمه حرفهای، لعابدار و مجلسی باید لپهها را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و بهتر پخته شود. اما اگر فراموش کردید یا فرصت خیس دادن لپهها را نداشتید هم اشکالی ندارد. پیشنهاد ما این است که لپه را بهصورت جداگانه در یک قابلمه کوچک بریزید و با آب روی حرارت قرار دهید تا به مدت یک ربع تا بیست دقیقه نیمپز شده و نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم
لیموعمانیها را نیز با چاقو یا چنگال سوراخکنید و داخل یککاسه آب قرار دهید تا نرم شده و تلخی آنها گرفته شود و خورشت شما را تلخ نکند.در همین حین که لپهها در حال پختن هستند پیازها را بهصورت نگینی خردکنید و با یک یا دو قاشق غذاخوری روغنزیتون یا روغن آفتاب گردان درون همان قابلمه که میخواهید خورشت را داخل آن بپزید تفت دهید.
مرحله سوم
یک قاشق چایخوری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و با قاشق چوبی خوب هم بزنید. پس از دو دقیقه زمانیکه بوی خوش پیازداغ کل آشپزخانه را پر کرد و پیازها کمی نرم شدند گوشتهایی را که بهصورت تکههای کوچک خرد کردید را به آنها اضافه کنید و کمی آنها را باهم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله ادویهها را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید.
مرحله چهارم
زمانی که رنگ گوشت نیز تغییر کرد لپه را که حالا تقریباً نیمپز شده آبکش کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس حدود ۵ لیوان آب گرم روی مواد بریزید. رب گوجهفرنگی را به همراه یک قاشق غذاخوری روغن درون یک ظرف جداگانه بریزید و تفت دهید. این کار باعث میشود تا رب گوجهفرنگی رنگ بهتری به خودش بگیرد و درنتیجه خورشت شما خوشرنگتر شود.
مرحله پنجم
پسازاینکه رب را باکمی روغن تفت دادید آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر آن راکمی زیاد کنید تا آب درون آن بجوشد و کمی از آن بخار شود. بعدازاینکه آب درون قابلمه جوشید زیر آن را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورشت بهآرامی شروع به پختن کند و کمکم جا بیفتد.
مرحله ششم
بعد از اینکه گوشت و لپه کاملا پخته شد لیموعمانیها را به خورشت اضافه کنید و نمک و فلفل را نیز درون آن بریزید. برای خوشرنگ شدن خورشت میتوانید کمی زعفران نیز به آن اضافه کنید. بعدازاینکه چاشنیهای موردنظر خود را به خورشت اضافه کردید باید حدود یک ساعت به خورشت زمان دهید تا خوب جا بیفتد.
مرحله هفتم
در همین حین که خورشت در حال جا افتادن است سیبزمینیها را بهصورت خلالی برش دهید و سرخکنید و زمان سرو آن را در کنار بشقاب خورشت قیمه خود بهعنوان دورچین قرار دهید. خورشت قیمه نذری با گوشت تکهای شما آماده است و میتوانید آن را با برنج کته یابرنج دمی زعفرانی نوش جانکنید.
نکات طرز تهیه خورشت قیمه
- دقت کنید که اگر لپهها را جداگانه میپزید حتما آن را ابتدا آبکش کرده و سپس به خورشت خود اضافه کنید.
- لیموعمانیهای را نیز از یک ساعت قبل با چنگال یا چاقو سوراخکنید و داخل آب بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود و خورشت را تلخ نکند.
- برای اینکه خورشت قیمه رنگ و لعاب بیشتری داشته باشد میتوانید یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده به آن اضافه کنید.
- میتوانید برای عطر بهتر از ادویههای پودر دارچین، هل، میخک، گل سرخ، جوز هندی در نیمساعت آخر استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع خورشت لذیذ مطلب خورشت غوره مسما، خورشتی لذیذ و ملس را مطالعه کنید.