محققان دانشگاه میشیگان بیش از ۵۸۰۰ غذا را مورد ارزیابی قرار دادند و آنها را بر اساس میزان بیماریهای تغذیهای برای انسان و تاثیرشان بر محیط زیست رتبهبندی کردند.
غذای مضر سلامتی که همه ما روزانه خوسته و ناخواسته از آنها استفاده میکنیم با مجله دلتا همراه باشید تا با غذای مضر آشنا شوید که خوردن آن ۳۶ دقیقه از طول عمر انسان را کم میکند.
بر اساس مطالعهای جدید، خوردن یک هات داگ میتواند ۳۶ دقیقه از طول عمر کم کند، در حالی که انتخاب یک وعده آجیل میتواند ۲۶ دقیقه به زندگی سالم بیفزاید.
نتایج این مطالعه
نتایج نشان داد جایگزینی ۱۰ درصد از کالری دریافتی روزانه از گوشت گاو و گوشتهای فرآوری شده با ترکیبی از میوهها، سبزیجات، آجیل، حبوبات و غذاهای دریایی میتواند میزان کربن رژیم غذایی را تا یک سوم کاهش دهد و به افراد این امکان را میدهد تا ۴۸ دقیقه در روز به عمرشان بیفزایند.
سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «بهطورکلی، توصیههای غذایی فاقد جهت خاص و قابل اجرا برای ایجاد انگیزه در افراد برای تغییر رفتار است و بهندرت توصیههای رژیم غذایی به اثرات محیطی میپردازد.»
محققان این مطالعه غذاها را بر اساس عملکردهای تغذیهای و محیطیشان، مانند چراغ راهنمایی، در سه منطقه رنگی سبز، زرد و قرمز طبقهبندی کردند.
منطقه سبز نشاندهنده غذاهایی است که توصیه میشود در رژیم غذایی افزوده شود و حاوی غذاهایی است که هم از نظر تغذیه مفید هستند و هم تاثیرات زیستمحیطی پایینی دارند. غذاهای این منطقه عمدتا شامل آجیل، میوهها، سبزیجات مزرعهای، حبوبات، غلات کامل و برخی از غذاهای دریایی هستند.
منطقه قرمز شامل غذاهایی است که تاثیرات تغذیهای یا زیستمحیطی قابل توجهی دارند و باید در رژیم غذایی افراد کاهش یافته یا از مصرف آنها اجتناب شود. تاثیرات تغذیهای در درجه اول ناشی از گوشتهای فرآوری شده و آب و هوا و سایر تاثیرات زیستمحیطی ناشی از گوشت گاو، گوسفند و گوشتهای فرآوری شده بوده است.
«اولیویه ژولیت»، عضو تیم تحقیق میگوید: «ضرورت تغییرات رژیم غذایی برای بهبود سلامت انسان و محیط زیست مشخص است. یافتههای ما نشان میدهد که جایگزینیهای کوچک هدفمند، راهکار امکانپذیری برای دستیابی به مزایای قابل توجه بهداشتی و زیستمحیطی بدون نیاز به تغییر قابل توجه در رژیم غذایی است.»
پیشنهاد مطالعه: مطلب المپیک شترها در ترکیه! را بخوانید.