مجله دلتا

مجله دلتا-گردشگری -نکات حقوقی-سلامتی-دکوراسیون-جاهای زیبای دیدنی

  • ۰
  • ۰

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در زغال اخته، این میوه را انتخاب ایدئالی برای اضافه کردن به رژیم غذایی می‌کند.

تحقیقات و مطالعات زیادی دربارهٔ خواص زغال اخته و فواید این میوه برای سلامتی صورت گرفته است. این تحقیقات همگی گویای آن بودند که زغال اخته فوایدی دارد که شاید در کمتر ماده خوراکی طبیعی دیگری بتوان یافت.

به گزارش مجله پیام دلتا؛ در این مطلب، شما را با خواص زغال اخته آشنا خواهیم کرد.

درخت زغال اخته چندان تنومند نیست، اما معمولاً بین ۵-۱۰ متر بلندی و تنه‌ای به‌رنگ قهوه‌ای تیره دارد و وقتی به مرحله میوه دادن می‌رسد شاخ و برگ زیادی پیدا می‌کند. وقتی شکوفه می‌دهد، پر می‌شود از گل‌های زردرنگ کوچک.

 

خود زغال اخته  دانه‌ای است کوچک و بیضی‌شکل. این دانه معمولاً یا زرد کم‌رنگ است یا قرمز تیره. البته بیشتر انواع زغال اخته که در نقاط مختلف رشد می‌کنند به همان رنگ قرمز تیره هستند. هر دانه زغال اخته هسته کوچکی هم دارد. ازلحاظِ ظاهری شبیه به میوه‌ای است که از هسته‌اش دانه‌های قهوه تهیه می‌کنند.

خواص زغال اخته
۱. درمان اسهال
یکی از مهم‌ترین خواص زغال اخته خاصیت درمانی آن برای اسهال و اسهال خونی است. این میوه حاوی مقدار زیادی «تانین» است. گسی دهان در نتیجه همین تانین اتفاق می‌افتد. از گذشته‌های دور، از زغال اخته برای درمان اسهال استفاده می‌شده است. در کنار میوه زغال اخته، از گلِ درخت آن هم برای درمان اسهال استفاده می‌شود.

۲. توان‌بخشی
زغال اخته مقوی است و خاصیت توان‌بخشی دارد. این به‌ دلیل مواد معدنی و مغذیِ فراوان موجود در آن است. زغال اخته سرشار است از ترکیباتی مانند کلسیم، پتاسیم، آهن، زینک. در کنار این‌ها، یکی از منابع غنی سدیم است. سدیم در کوتاه کردن دوره نقاهت پس از درمان بیماری‌ها تأثیرگذار است.

۳. خواص زغال اخته برای کبد
یکی دیگر از خواص زغال اخته تأثیر آن بر بهبود عملکرد کبد است. برای رسیدن به این اثرگذاری، زغال اخته را باید به طور منظم مصرف کرد.

۴. ادرارآوری

بر اساس آموزه‌های طب سنتی چین، یکی دیگر از خواص زغال اخته خاصیت دیورتیک یا ادرارآوری آن است. زغال اخته باعث می‌شود ادرار با سهولت بیشتری تولید و خارج شود. این مسئله باعث بهبود عملکرد کلیه‌ها می‌شود و علاوه‌برآن به کاهش فشار خون بالا و سم زدایی بدن هم کمک می‌کند.

۵. منبع غنی ویتامین c
مصرف زغال اخته برای پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا مفید است. زغال اخته یکی از منابع غنی ویتامین C به‌شمار می‌رود. این ویتامین خاصیت ضدالتهابی، ضدویروسی و ضد باکتری دارد. البته فقط این خاصیت فقط با خوردن خام زغال اخته حاصل‎می شود. حرارت دادن و پختن زغال اخته ویتامین ث را از بین می‌برد.

۶. دارا بودن خواص آنتی‌اکسیدانی
زغال اخته به‌سیاق بیشتر میوه‌های دیگری که از لحاظ شکل‌وشمایل شبیه آن هستند، خواص آنتی‌اکسیدانی هم دارد. آنتی اکسیدان از بدن در برابر رادیکال های آزاد و بیماری‌های مزمن محافظت می‌کند.

۷. مقاوم‌سازی بدن در برابر بعضی بیماری‌ها
مصرف زغال اخته بدن را در برابر بعضی از بیماری‌ها و اختلال‌ها مقاوم می‌کند. ازجملۀ این موارد می‌توان به تب، بیماری های روده، بیماری های قلبی ـ عروقی و وبا اشاره کرد.

حتی پوست درخت زغال اخته هم خواص درمانی دارد. استفاده از آن تقریبا مثل چوب دارچین است. این نکته را هم فراموش نکنید که برای بهره بردنِ حداکثری از خواص زغال اخته، بهتر است میوه آن را دست‌نخورده و خام مصرف کنید. خشک کردن، پختن یا هر فرایند دیگری بالاخره بعضی از ترکیبات را از بین می‌برد.

ترکیبات موجود در زغال اخته

در جدول زیر می‌توانید ترکیبات موجود در ۲۵۰ میلی‌لیتر شربت خالص و طبیعی زغال اخته را ببینید:

کالری
۱۵۲
چربی
۰
کلسترول
۰
کربوهیدرات
۳۷ گرم
فیبر رژیمی
۰
شکر
۲۷ گرم
پروتئین
۱ گرم
عوارض مصرف زغال اخته
تاکنون هیچ نوع عارضه خاصی برای خوردن زغال اخته مشخص نشده است. فقط بعضی افراد ممکن است به آن حساسیت داشته باشند.

همچنین بخوانید:
هزار و یک راز گیلاس

با این خوراکی ها در تابستان خنک می شوید!

گلابی ؛ شاه میوه تابستانی

  • ۹۸/۰۶/۰۳
  • delta turist

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی